Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kontrolka oil sensor i błąd 17947(P15390

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem ze temat kontrolki oil sensor był już poruszany , pisałem o swoim problemie w jednym z starszych tematów ale nie odzyskałem żadnej odpowiedzi pewnie dlatego ze nikt nie czyta starych tematów wiec postanowiłem założyć nowy. Mam problem z konewką i napisem sensor. Jakiś czas temu zapalała mi się konewka z napisem minimum. Wymieniłem czujnik i problem z poziomem oleju znikł. Po 2 tygodniach od wymiany czujnika zapaliła mi się konewka z napisem sensor. Czytałem na forum kilka artykułów na ten temat i wyczytałem żeby sprawdzić okablowanie tego czujnika i tak zrobiłem ale wszystko z okablowaniem jest dobrze. Dodam ze jak auto postoi z jeden dzień i ponownie je odpalę konewka gaśnie ale po jakiś kilku kilometrach znowu się zapala. Wczoraj pojechałem do mechanika podłączyć auto pod komputer i pokazało mi kod błąd 179479 (p1539) na kompie pokazało ze to jakiś czujnik położenia sprzęgła?. Czy ten czujnik i ten błąd mogą mieć coś wspólnego z problemem dotyczącym zapalania się konewki z napisem sensor????

Opublikowano

Miałem to samo u siebie, po wymianie oleju zapaliła się ta kontrolka. Okazało się, ze okablowanie niby było ok, ale przy próbie wyjęcia kostki z czujnika zerwał się jeden kabelek na wysokości wyjścia z czarnej otuliny (przy czujniku). Po odłączeniu wtyczki, rozcięcia kawałka otuliny ( była sztywna) okazało się, że następny przewód nie ma już otuliny na około 1 cm. Po naprawie kontrolka zgasła, błąd wykasowany i problem znikł.

Wymiana czujnika to ostateczność, poszukaj dokładnie czy oby nie masz tego samego co ja miałem.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego,jak trochę mrozy puszczą i będę miał chwile to sprawdzę jeszcze raz te okablowanie. A może jeszcze ktoś miał podobny problem?.