Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana silnika i skrzyni - pomocy! :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam B5 z silnikiem 2,6 V6 [ABC] quattro z 95r.

Niedawno majster, u którego "serwisuję" auto stwierdził, że skrzynia jest do wymiany. Faktycznie wyje już od jakiegoś czasu. Podczas oględzin stwierdził jeszcze, że jakieś łożysko się gdzieś w skrzyni kończy, bo metalicznie grzechocze. Facet jest uczciwy, nigdy mnie na nic nie naciągał, więc skoro tak mówi to pewnie tak jest.

Odnośnie silnika to krwawi ze wszystkich możliwych miejsc, nierówno pracuje, jakoś ostatnio falują obroty, więc albo remont albo wymiana. Tam jest dodatkowo jakaś przedziwna instalacja gazowa, dlatego skłaniam się bardziej ku opcji pozbycia się gazu i wymiany silnika.

I tak sobie pomyślałem, że może by wymienić silnik razem ze skrzynią, wtedy może mniejszy problem będzie z dopasowaniem przełożeń...?

Kolejna sprawa to kończący się tylny dyfer - też do wymiany.

W związku z powyższym - może ma ktoś taki zestaw (silnik, skrzynia, dyfer), który będzie pasował do mojego staruszka. Nie musi być 2,6, może być mocniejszy :) Chodzi o to, żeby ktoś, kto ma pojęcie polecił mi taki "zestaw", który można wrzucić do mojego bez jakichś gigantycznych przeróbek...

No i żeby to nie była padlina gorsza od tego co mam. Musi być benzyna i bez turbo.

A jakby ktoś miał taki komplecik i jeszcze mi powie, że jest w stanie to wszystko przełożyć to byłbym w niebie :)

PS: Odpowiedzi typu "oddaj na złom" będą karane chłostą :)