Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

W czasie jazdy na obrotach wieje ciepłym na postoju zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie Audi A4b6 najechane 170 tyś 2.0 ALt bezyna + LPG ( od roku)
na postoju wieje zimym/letnim a jak dodam gazu obroty 2tyś wszystko wraca do normy ....
dałem do mechanika zrobił/wymienił

-uszczelka pod głowicą

-nowa pompa

-pasek rozrządu

-hydro popychacze

nowy płyn chłodniczy pestrone

olej / filtr

świece

termostat, nagrzewnica, węże wszystko drążnie, czyszczone płukane (na 100% nie nagrzewnica) , co może być powodem mechanik dobry najlepszy w okolicy - mówi,że wszystko jest już sprawne ale nie ma już pomysłów 4 dni grzebie odpowietrza, raz było już ok zostawił na noc rano odpalił i znów zimnym wiało ...

możliwe ,że jest to przez LGP? ,że za nisko zamontowany mam 136km a parownik jest na 125km i podkręcone ciśnienie ?

rok jeździł ponad na lpg i nie było problem BŁAGAM O POMOC

Dzisiaj mechanik powiedział ze auto jest w 100% sprawne silnik itp nie ma nic zespustego już i jedyna opcja to PAROWNIK czy to możliwe ?

a i zaobserwowałem ,że auto paruje ... jeżdżę wszystko jest ok wchodzę do środka zaparowane mocno szyby gdzie wcześniej nie było tego problemu .... i musi nawiac by odparowało wychodze i na nowo to sam

Edytowane przez wrclaguna

Opublikowano

Przez to że Ci tak dmucha mechanik wymieniał Ci te rzeczy? :slina:

szczelka pod głowicą

-nowa pompa

-pasek rozrządu

-hydro popychacze

nowy płyn chłodniczy pestrone

olej / filtr

świece

Edytowane przez pyra111

Opublikowano
  • Autor

bo w początkowej fazie ubywało trochę płyny od chłodnicy i nie było dążności obiegu i wpierw wymieniłm pompe , potem dalej to samo z ogrzewaniem i powiedział na 100% uszczelka , teraz wszystko zrobione i dalej ch*** nie powiem lepiej chodzi i w ogóle ale dalej z tym ciepłem problem .... możliwe ze to nagrzewnica ?

bo w początkowej fazie ubywało trochę płyny od chłodnicy i nie było dążności obiegu i wpierw wymieniłm pompe , potem dalej to samo z ogrzewaniem i powiedział na 100% uszczelka , teraz wszystko zrobione i dalej ch*** nie powiem lepiej chodzi i w ogóle ale dalej z tym ciepłem problem .... możliwe ze to nagrzewnica ?

NAGRZEWNICA KOSZTY ok 110 zł może dać ją do wymiany? dzwoniłem do Gazownika i mówi ,że parownik 100% nie bo byłyby spuchnięte węże i poleca wymienic nagrzewnice - słowa gazownika

Opublikowano

A ucieka ci plyn dalej?

Opublikowano
  • Autor

A ucieka ci plyn dalej?

hej płyn już nie ucieka , i jakby nabrał na mocy i + ,że przestał szarpać ....

Opublikowano

Odpowietrz dobrze uklad

Opublikowano
  • Autor

Odpowietrz dobrze uklad

Odpowietrzany i nie jest zapowietrzony ..............

gadałem z gazownikiem przez tel ( znajomy) i mówi ze jakby był parownik to węże by puchły, mówi,że bankowo nagrzewnica mimo iż niby z pozoru jest sprawna / nagrzewnica ok 90-110zł może pomoże ?

Edytowane przez salque

Opublikowano

A w jaki sposob odpowietrzales,powiem ci tak to nic nie kosztuje ,sciagnij gorny waz nagrzewnicy ,jezeli bedzie powietrze ,podnies zbiorniczek max wysoko az wszystko wywali i naloz spowrotem ,odpowietrzanie sposobem na ogrzewanie full i ciskanie gazu nie zawsze daje efekty

Opublikowano
  • Autor

odpowietrzane było i tak i tak nie jest nic zapowietrzone ;/.................

Opublikowano

No to zostaje szukanie ,nie czujesz zapachu plynu w aucie ,nie paruja ci szyby ?

Opublikowano
  • Autor

No to zostaje szukanie ,nie czujesz zapachu plynu w aucie ,nie paruja ci szyby ?

Właśnie parują szyby i tak troszku może czuć ....? masz coś na myśłi ?

Opublikowano

Nagrzewnica lub cos kolo niej ,zostaje demontarz i sprawdzenie

Opublikowano
  • Autor

no już dzisiaj w ogóle nie ma ciepłego nawet jak jadę, może minimum - ps. jutro kupie nową nagrzewnicę wymienie u innego mechanika zobaczymy wymienić tylko samą nagrzewnicę czy coś koło niej też co proponujecie ?

nagrzewnica to ok 120 zł tak ?

-ps. mechanic co to robił zaręczał ,że nagrzewnica w 100% sprawna czyszczona i płukana ....

no już dzisiaj w ogóle nie ma ciepłego nawet jak jadę, może minimum - ps. jutro kupie nową nagrzewnicę wymienie u innego mechanika zobaczymy wymienić tylko samą nagrzewnicę czy coś koło niej też co proponujecie ?

nagrzewnica to ok 120 zł tak ?

-ps. mechanic co to robił zaręczał ,że nagrzewnica w 100% sprawna czyszczona i płukana ....

a ile kosztuje robocizna?

Edytowane przez salque

Opublikowano

Kolego miałem podobnie,ciepła praktycznie zero... Zrobiłem sam płukanie,w obie strony sama woda,potem płynem uprawniający i teraz ciepło śmiga aż miło....

Opublikowano
  • Autor

Kolego miałem podobnie,ciepła praktycznie zero... Zrobiłem sam płukanie,w obie strony sama woda,potem płynem uprawniający i teraz ciepło śmiga aż miło....

Wymienię na nowy bo mechanik i płukał i wirnikowa , tylko ktoś wie jak to stoi cenowo ?

Opublikowano

Mam taki sam problem,mechanicznie wszystko sprawne,wymienione te same części co kolega a ciepło albo jest albo nie ma,loteria,ja zaczynam szukać problemu w kulimatroniku,ponoć jak jest gdzieś spiecie klimatronik wariuje,druga opcja to czujnik temperatury cieczy,gdy jest wadliwy podaje nieprawidłową temperaturę, nie wiem ile w tym prawdy ale skoro już wszystko wymieniłem to pozostało to?

Zapomniałem dodać ,że nagrzewnica też jest nowa, stara była wcześniej płukania ale dla świętego spokoju wymieniłem.

I jeszcze jedna przyczyna przyszła mi do głowy,czujnik temperatury powietrza w kabinie,jak będzie zepsuty poda do klimatronika info ,że temperatura w kabinie jest osiągnięta a w rzeczywistości tak nie jest.

Opublikowano

a jak mi szyby zachodza czyms tlustym no i jakbym czul plyn z nawiewu to nagrzewnica? jak zostawie auto to szyba przednia najbardziej zachodzi ... i bulgotanie w podszybiu...

Opublikowano

Jak masz zaparkowane szyby na tłusto to będzie nagrzewnica lub puściły uszczelki na łączeniu.

Opublikowano

Jakim laczeniu? Trzeba targac deche tak czy tak?

Opublikowano

W b6 chyba nie ma potrzeby zwalac kokpitu ,ale pewny nie jestem niech ktos potwierdzi