Qurvica Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Audi A4 B5 rocznik 97 (półlift -przód przed lift)Chłopy, mam problem - siostra odwaliła taką magię, że nie mam teraz kluczyków ani 1 ani 2 kompletu, nic.Co radzicie? Czy jeśli kupię używane zamki+stacyjka+kluczyki (nawet te z 96roku) z neta to podejdą jak wymienię. Pewnie też immo będę musiał do tych wymienionych też zaprogramować. Czy macie jakieś inne rady? Powtarzam , nie mam żadnego kompletu
prezesik18 Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Musisz kupić wkładkę z drzwi i stacyjkę z kluczykiem, wymienić to. W zależności od ilości kluczyków ile posiadasz, kupić tyle nowych transponderów, zamontować je w kluczykach. Interfejs vag kkl, program vag K+can commander, wyciągnąć pin do immobilizera i przeprowadzić dopisanie nowych kluczyków do immo.
Qurvica Posted February 10, 2016 Author Posted February 10, 2016 Tak właśnie myślałem , ale czy jak kupię komplet zamków z sedana A4 B5 , to czymś się strasznie różnią jakbym wziął zamki+stacyjkę+kluczyki z innego rocznika niż mój, czy to bez znaczenia, bo i tak wymieniam wszystkie i programuje immo?
prezesik18 Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 sedan/kombi nie ma różnicy, z drzwi wyjmujesz same wkładki(po otwarciu drzwi wyjmujesz gumową zaślepkę, torxem lub imbusem popuszczasz śrubkę i wyciągasz wkładkę). Jeśli chodzi o stacyjkę to nie jestem pewien czy była różnica przedlift/polift - podejrzewam że nie, ludzie zmieniają kolumny kierownicy w przedliftach na poliftowe żeby mieć duży wieloklin na montaż kierownicy, to stacyjkę starą muszę przełożyć. Masz auto z 1997r, czyli na 99% immo w liczniku. Czyli takie transpondery Cię interesują: http://allegro.pl/transponder-crypto-48-id48-tp08-t6-vw-audi-fiat-i5689418168.html z wkładką bagażnika pewnie jest różnica, ale w sumie mało kto używa tam zamka.
Recommended Posts