Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nierówno siedzi tył po zmianie amortyzatora i sprężyny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chodzi o tylne zawieszenie, pacjent to a4 avant AFN 1.9 tdi 1997 r. Po zimie z prawej strony kompletnie padł amor, jako że miałem możliwość kupienia kompletu używanego na jedną stronę( amor i sprężyna ) tak też zrobiłem (uprzedzając zaraz wszystkie wypowiedzi że zmienia się parami, zrobiłem jak zrobiłem ale nie o to chodzi). Problem w tym że kupiony amor jest ori ale koloru ciemna czerwień a na sprężynie jest oznaczenie dwie kropki białe i jedna zielona a stary amor jest czarny a sprężyna ma inne oznaczenie jedna kropka biała a trzy zielone. Jak je porównałem to były tej samej wysokości ale po włożeniu to prawa strona auta jest niżej o 1,5 cm niż lewa. Doradźcie czy to będzie miało duży wpływ na zachowanie się auta na drodze, czy może założyć starą sprężynę, czy to się w ogóle nie nada, dodam że na wlepce pisze 1ba czyli chyba standard zawieszenie. Stary amor miał górne mocowanie stalowe a ten kupiony ma aluminiowe ale myślę że to już bez znaczenia. Z góry dziękuję za konkretne porady

Opublikowano

mogłeś zmienić tylko amor a sprężynę zostawić starą, auto tak stoi bo sprężyny są różne

Opublikowano
  • Autor

mogłeś zmienić tylko amor a sprężynę zostawić starą, auto tak stoi bo sprężyny są różne

Chyba tak zrobię bo znalazłem w etce że ta kupiona chyba jest z sedana