Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.8 alg wibracje i efekt odpadającego koła przy wyższych prędkościach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam duży problem z moim audi A4 b5 2.8 alg bez quatro,przy prędkościach powyżej 100km/h auto wpada w wibracje najgorsze w tym jest to że gdy osiągnę 140km/h przednie koło od strony kierowcy jakby miało zaraz odpaść zdarzyło mi się to już 2 razy ale już opisuję dokładnie jechałem po autostradzie oczywiście 100km/h zaczynają się wibracje,dobijam do 140km/h zaczyna mocno trzepać kierownicą od razu na pobocze pomyślałem,że śruby się poluzowały ale nie śruby wszystkie dokręcone siadam do auta i powoli ruszam czuje się jakbym jechał rowerem na krzywej feldze rzuca autem i kierownicą do tego odgłos dobiegający z koła tarcie metalu o metal jakby łożyska nie było,przyspieszam do 40km/h i rzuca coraz mniej koło jakby wskoczyło spowrotem na swoje miejsce i wszystko się uspokaja.Wymieniłem w aucie całe zawieszenie,sprężyny,wahacze,końcówki drążków,opony nówki sztuki koła wyważone,geometria zrobiona,auto stało w warsztacie i oni nie mają pojęcia z czego może się takie coś robić bo wszystko według nich jest ok,ja boje się autem jeździć bo nie wiem czy koło kiedyś całkowicie nie odpadnie.Czy ktoś spotkał się z takim problemem?Prosze o pomoc

Opublikowano

Spróbuj pojechać do innego wulkanizatora i niech jeszcze raz ci wyważy koła.Ja miałem podobnie jak przekraczałem 100 km/h to zaczynało telepać a przy 140 to już całkiem tragedia ,raz poleciałem 170 to myślałem że auto się rozpadnie .Daszki przeciwsłoneczne to normalnie latały góra dół.Pojechałem wyważył mi koła i wszystko ok.

Opublikowano
  • Autor

Tylko,że mi przy 140 koło jakby wyskoczyło z łożyska bo po wyhamowaniu i powolnym ruszaniu efekt jest taki jakby felga była w kształcie jaja i dodatkowo ten pisk mocnego tarcia metalu o metal tak do 30km/h później koło wskakuje jakby na swoje miejsce i wszystko mija aż do kolejnego rozpędzenia do 140km/h,dzisiaj podniosłem auto i szarpałem przednimi kołami i koło pasażera jest sztywne a kierowcy szarpiąc koło do góry jest wyczuwalny lekki luz dodatkowo ostatnio wjeżdżałem na parking centrum handlowego po serpentynie i na skręconych kołach w lewo podczas każdorazowego mocniejszego wciśnięcia pedału gazu słychać głośne stuki.Więc chyba wskazywało by na przegub ale czy przegub może powodować te dziwne wypadanie i kołatanie koła przy dużych prędkościach?