Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny przy zamykaniu nie migaja migacze i dłużej świeci się światło w środku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostrzegłem w swoim aucie dzisiaj taka przypadłość. Przy zamykaniu auta nie migają migacze a światło w aucie świeci się dość długo okolo minuty może trochę mniej . Podczas tego czasu dioda na drzwiach nie miga tylko się świeci na czerwono dopiero po zgaśnieciu światła w środku zaczyna migać . Od czego to może być czy to jakas wilgoć ? Auto stało kilka dni na deszczu przeważenie jest garażowane.

Opublikowano

Tak się dzieje jeśli masz niedomknięte któreś drzwi

Opublikowano

Świecąca długo czerwona dioda w drzwiach sygnalizuje awarię centralnego zamka. Bez podłączenia kabla i sprawdzenia błędów za dużo nie wywróżysz...

Opublikowano
  • Autor

Świecąca długo czerwona dioda w drzwiach sygnalizuje awarię centralnego zamka. Bez podłączenia kabla i sprawdzenia błędów za dużo nie wywróżysz...

Address 62: Door, Rear Left (J388) Labels: 8K0-959-795.clb

Part No SW: 8K0 959 795 HW: 8K0 959 795

Component: TSG HL H06 0170

Revision: Serial number: 0000007409883

Coding: 010C02204000210001

Shop #: WSC 06335 000 00000

VCID: FF079D256EE6DD1

1 Fault Found:

02115 - Locking Unit for Central Locking

008 - Implausible Signal

Freeze Frame:

Fault Status: 01101000

Fault Priority: 3

Fault Frequency: 1

Reset counter: 175

Mileage: 220265 km

Time Indication: 0

Date: 2016.03.13

Time: 09:52:26

jedyne co pokazuje po podlaczeniu kompa

Opublikowano

Mi jeden raz się tak przydarzyło że po zamknięciu centralnego dioda zaczęła się świecić, po ponownym otwarciu samochodu z pilota i zamknięciu było już wszystko normalnie i miałem ten sam błąd zapisany. Tylko że ja miałem taki przypadek jeden raz i to 5-6 miesięcy temu, jeszcze przed zimą i od tamtej pory się to nie powtórzyło.

A wszystkie zamki Ci się normalnie zamykają/otwierają?Nie wydobywa Ci się żaden dziwny dźwięk z tylnego lewego zamka jak by dłużej się otwierał lub zamykał?

Edytowane przez zabiello

Opublikowano

To przyznam, kolego, że masz nietypowe objawy. Ale błąd jest powszechny - po zimie na potęgę padają zamki w naszych B8. Rzuć okiem na temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/269382-problem-z-zamkiem-tylnych-drzwi-008-niezrozumialy-sygnal/

Opublikowano
  • Autor

To przyznam, kolego, że masz nietypowe objawy. Ale błąd jest powszechny - po zimie na potęgę padają zamki w naszych B8. Rzuć okiem na temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/269382-problem-z-zamkiem-tylnych-drzwi-008-niezrozumialy-sygnal/

Szwankują drzwi tylne lewe i czasem prawe. Tak sie zastanawialem czy to moze wina aury :)

Opublikowano

Zdecydowanie wina aury. Ilość postów na forum na temat niedziałających zamków zawsze w okolicach pory zimowo-wiosennej wzrasta ;) Ale jest to przede wszystkim wina dziadowskich zamków w B8. Ja już wymieniałem 4 zamki z tyłu :facepalm: Co prawda używki, więc żywotność też mniejsza, ale w ASO życzą sobie ponad 700 zł za nowy.