Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 2004 AVF] Audi Navigation -- ten starszy model.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziendobrywieczur wszystkim.

Mam ochote zamontowac nawigacje do niuńki. A konkretnie ten model:

v1pz0.th.jpg

1.Moja A4 to rocznik modelowy 2004 - czy znane sa jakies problemy z uruchomieniem ? Jakies niekompatybilnosci ?

2.MP3 to glowny powod (oprocz wygody uzywania i wygladu :twisted: ) checi zakupu tej nawigacji, czy ktos mial przyjemnosc sluchania mp3 z tej navi ? Jak z jakoscia ?

3.Co jest potrzebne oprocz samego modulu nawigacji ? Inny koszyk montazowy ? Inny panel klimy ? Widzialem, ze niektorzy maja standardowy panel (+duza navi) ale zamontowany nizej i glebiej.

4. Nie nie chce Navi+ :twisted: od nawigacji mam palma z Automapa/TomTomem. :)

Troche chaotycznie to wszystko napisane, ale mam nadzieje, ze da sie zrozumiec ;)

Opublikowano

Nie lepiej ci kupić taką ? http://allegro.pl/item166402599_nawigacja_do_audi_a6_a4_a3_rns_e_aisin_super_model.html

Ma 2 sloty na karty MMC/SD i czyta z nich MP3 o wiele ciekawiej to działa niż z płyty , ta ze zdjęcia chyba tego nie ma? Skoro już chcesz kupić Navi to na uj ci syfiasty TOM TOM ?

MP3 działa bardzo fajnie.

Opublikowano

daj sobie spokój z tym wynalazkiem to navi BNS 5.0 następca tzw małej navi ( tej w zegarach)

ta ze zdjęcia chyba tego nie ma?

nie ma slotów na karty świeci na czerwono i jest ogólnie syfiasta a jak zobaczyłem jej ceny na allegro to złapałem sięza głowę :evil:

MP3 to glowny powod (oprocz wygody uzywania i wygladu )

jeżeli bierzesz te 3 czynniki pod uwagę przy zakupie tego sprzętu a kasa jest sprawą 2. planową to polecam Ci zakup navi do której link podał Ci ono sam mam taką i to jest normalnie petarda a nie ten świecący na czerwono jak neon nad burdelem wynalazek. mogę Ci taką załatwić (info na PW)

oto co będziesz potrzebował:

- kosz pod 2-din z serwisu (około 170 zł)

- klimatronik pod navi (200-300 zł)

- przejściówka na ISO 2 (około 80 zł)

- przejściówka anteny (jeżeli masz DIVERSITY to również przejścióka na Div... cena około 40 zł)

- musisz dociąć tunel środkowy oraz półeczkę za popielniczką ( popielniczka pozostaje bez zmian)

- oczywiście jeżeli chcesz aby navi działał potrzebujesz anteny i mapy

jest tego trochę ale to wszystko tak strasznie tylko wygląda a efekt uwierz mi jest zajeb...

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi :) RNS-e jest bardzo fajna tylko cokolwiek zlodziejolubna - dlatego rozgladam sie za BNS 5.0 tego pewnie nie rusza :twisted:

Czy jest na forum jakis byly lub obecny posiadacz BNSa ? Prosze o kontakt na pw :a4fan:

Opublikowano

osoby lubiące cudzą własność nie biorą ich tutaj tylko za naszą zachodnią granicą gdzie auta wyposarzone są tylko w oryginalne alarmy...

Opublikowano

Ta navi na pierwszy rzut oka jest bardzo podobna do RNS-E DVD więc potencjalny złodziej najpierw ją ukradnie, a potem dokładnie zdiagnozuje co ukradł :) Jak to złodziej. Polecam RNS-E. Wiele informacji o tym jak krok po kroku ją zainstalować znajdziesz na takiej jednej bardzo nawigacyjnej stronie:

http://www.navplus.us/forum/viewtopic.php?t=462

Pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor

Ehhh pewnie macie racje :cool:

alvaroalvaro78 jak wyglada docinanie tunelu, duzo jest rzezbienia ?

Czy moglby ktos zapodac kilka fotek swojej RNS-e w czasie pracy, zwlaszcza odtwarzanie mp3, mapa Polski... Bede wdzieczny za wszelkie uwagi posiadaczy. Jak tam wyglada sprawa z telefonem ? Aktualnie posiadam zestaw glosnomowiacy Sony-Erricson na bt - pogryza sie ?

Cos jednak czuje, ze skonczy sie to na rns-e :twisted:

zorp dzieki za linka :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki ono :a4fan::cool:

Opublikowano

Telefon w RNS-E można najprościej połączyć przez moduł Bluetooth. Chyba, ze masz ori zestaw np. Nokii ale moim zdaniem to trochę bez sensu. Jak masz Bluetooth, to własciwie RNS-E połączy się z telefonem, który masz w kieszeni - łatwiej i prościej. Ten moduł jest trochę drogi ale, chyba warto, a zestaw głośnomówiący montujesz jak ori: mikrofon w głośniczku przy lampce. Pytanie, czy w ogóle telefon w aucie ma sens skoro kazdy ma go na szyi? :) Na tych stronach co podałem link jest instalacja Bluetooth krok po kroku "dla idiotów" :) W ogóle RNS-E ma wiele ciekawych możlwiości, mi przyszedł pomysł, żeby zamontowac kamerkę cofania taką jak w Primerach, jest to wykanalne. Pozdrawiam

RNSE_PROXUSdiagram.jpg

Opublikowano

Ja mam BT i akurat z niego nie korzystam bo, problemem jest odłączanie sie od zestawu głośnomówiącego jak nie chcemy gadać przy kimś , BT zjada ostro baterie w fonie. Ori zestaw Audi z uchwytem jest o wiele ciekawszy bo ma ładowarke , antene i zawsze można tel wyjąć jak chcemy pogadać priv.

No ale jak kto lubi :)

Opublikowano

:) No właśnie. A ja mam telefon w kieszeni, jakby co ładowarkę w podłokietniku i gniazdo zapalniczki ciut niżej, a jak dłuższa rozmowa to słuchaweczkę BT na ucho :) i tyle. Nie czuję potrzeby posiadania telefonu w aucie i mi ok z tym.

A tak z ciekawości. Czy RNS-E korzysta z listy kontaktów w telefonie? Czy można ją jakoś wyeksportować z telefonu do navi i odwrotnie?

Opublikowano

Czy łączysz sie przez BT czy przez ORI zestaw masz książke między zegarami w fisie możesz mieć też w samej navi i możesz też robić głosowe nagrywanie kontaktów , ale to nie jest we wszystkich modelach , jak ktoś dzwoni masz opis i w fisie i w navi . Navi korzysta tylko z kontaktów na karcie SIM nie z pamięci telefonu ( co nie jest do końca super hiper )

Opublikowano
alvaroalvaro78 jak wyglada docinanie tunelu, duzo jest rzezbienia ?

nie ma dużo roboty tylko trzeba to robić małymi kroczkami aby nie przedobrzyć co chwilę trzeba przykładać tunel środkowy do kosza i tyle...