Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Płyn do spryskiwaczy leje do środka - strona kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję pomocy - od jakiegoś czasu czuć płyn do spryskiwaczy ale myslę to normalka ale dzisiaj właczam tylny natrysk na szybę ale coś słabo no i zaraz zapach płynu , nagle patrze na dół pod nogi a tam cieknie płyn z pianą po podnórzku i po słupku - oczywiście strona kierowcy , o cholera myślę mokro atu zima , po powrocie pozaglądałem ale nic nie widać skąd - przewody częsciowi tylko poodkrywane dodam że przednie spryskiwacze dają ciśnienie i wydaje się że wtedy wycieku nie ma tylko jak tył załączę ale mogę się mylić ,

Prosiłbym o pomoc w tej sprawie moze ktoś miał podobny problem albo jakieś foty lub rysunki jak biegną te przewody z płynem do spryskiwaczy albo jakieś podpowiedzi od czego zacząć , dodam ze użyłem ( szukajki).

Z góry dziękuję za ewentualna pomoc, Pozdrawiam :mysli:

Opublikowano

a wiec tak , ja mialem podobnie w poprzednim Audi i przyczyną był pęknięty wężyk w miejscu gdzie wchodził do wnętrza auta. Musisz poprostu zobaczyc któredy biegnie wąż od pompki sprysków i szukac po drodze jego uszkodzenia , ale skoro leje Ci sie do srodka to zapewne łatwiej bedzie zlokalizować.

Opublikowano
  • Autor

Cuber - dzięki i za to , może jeszcze ktoś napisze a jak nie to w czwartek jade do wróza to niech on coś zrobi bo to nie lato zeby wszystko rozbierać i robić to metodą prób i błędów a głównie chodzi mi o to jak on leci w srodku tu gdzie z niego leje i czy do tylnego sprysku jest osobne zasilanie (osobna pompka ) bo przy sprysku czy przód czy tył to słyszę z przodu . Po mojemu to sie z tym nie popisali zeby przewody puszczac do środka auta..

Pozdrawiam .[br]Dopisany: 25 Listopad 2008, 18:50_________________________________________________A jednak kto szuka ten znajdzie , pomógł mi post SPANKY - ego tylna wycieraczka z dnia 22 wrzesnia 2006 r. sa tam nawet zamieszczone foty - jak zrobie i bedzie tak samo lub inaczej to napiszę .

Pozdrawiam. :>

Opublikowano

cześc

ja mam prośbę nie działają i spryskiwacze w B6 nie wiem o co chodzi silniczek pracuje, płyn jest...

jak mieliście podobne probleny dajcie znać

pozdr,

Opublikowano

A więc tak, przerabialem ten temat z tą wodą koło kierowcy. Nie bedę sie rozpisywał.

Tutaj masz opisane krok po kroku

http://www.a4-klub.pl/smf/a4_avant_19_tdi_avg_tylny_spryskiwacz-t2593.0.html;msg35821#msg35821

Moim zdaniem jak to zrobisz to problem zniknie. Chyba, że masz peknięty lub przecięty wężyk

Opublikowano

Ostatnio miałem to samo (dotąd podłoga jest mokra, bo nie było czym wysuszyć...) i okazało się, że przyczyną był zapchana dysza wylotowa na tylniej szybie (kiedy chciałem prysnąć ciśnienie rozłączało kabelek przy pedałach). Dyszę łatwo wyjąć, wystarczy zdjąć nakładkę plastykową, dobrze ją złapać i pewnie wyciągnąć. Radzę też wyciągnąć samą dyszę wkładająć coś niełamiącego w otwór (włożyłem na początku igłę i się złamała robiąc sobie dodatkowego kłopotu...) i przekręcając w bok wyjąć ją. Teraz sika aż miło patrzeć :decayed:

Opublikowano

Witam, myslę, ze mogę Ci pomoc bo wczoraj usuwałem w swojej audiczce ten sam problem, notabene rozebrałem pół auta niepotrzebnie. a wiec musisz odkrecic plastik przy lewej nodze kierowcy a takaze ten plastikowy podnozek no i sciagnac tapicerke (dywanik). Oczom twoim ukaze sie splot przewodów elektrycznych i kostek a pod nimi czarny rzeberkowany wezyk. gdzies powyzej jest złaczka tego weza od tylnego spryskiwacza. Prawdopodobnie jakims cudem sie to rozłaczyło i leje (przynajmniej ja tak miałem) ( czesto przy jakichś naprawach pod lewym nadkolem, ktos pociagnie nieswiadomie za ten wezyk i rozłaczy go. ) A wogule to ten wezyk idzie dalej koło dolnego lewego progu a pozniej przechodzi na prawa strone pod tylna kanapa wraz z przewodami elektrycznymi (kanapa jest na zatrzaskach , łatwo sie sciaga),a pozniej prawym tylnym nadkolem i na gore słupkiem i do tylnej szyby (sprawdzone przy kombiku). Zycze powodzenia :)

.. w moim przypadku jezdziłem tak pół roku bo myslałem ze poprostru tylny spryskiwacz nie działa, a w podłoge wlało mi sie dobrych kilka litrów płynu ktory został w gabce :)

Pozdrawiam !!!

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam, myslę, ze mogę Ci pomoc bo wczoraj usuwałem w swojej audiczce ten sam problem, notabene rozebrałem pół auta niepotrzebnie. a wiec musisz odkrecic plastik przy lewej nodze kierowcy a takaze ten plastikowy podnozek no i sciagnac tapicerke (dywanik). Oczom twoim ukaze sie splot przewodów elektrycznych i kostek a pod nimi czarny rzeberkowany wezyk. gdzies powyzej jest złaczka tego weza od tylnego spryskiwacza. Prawdopodobnie jakims cudem sie to rozłaczyło i leje (przynajmniej ja tak miałem) ( czesto przy jakichś naprawach pod lewym nadkolem, ktos pociagnie nieswiadomie za ten wezyk i rozłaczy go. ) A wogule to ten wezyk idzie dalej koło dolnego lewego progu a pozniej przechodzi na prawa strone pod tylna kanapa wraz z przewodami elektrycznymi (kanapa jest na zatrzaskach , łatwo sie sciaga),a pozniej prawym tylnym nadkolem i na gore słupkiem i do tylnej szyby (sprawdzone przy kombiku). Zycze powodzenia :)

.. w moim przypadku jezdziłem tak pół roku bo myslałem ze poprostru tylny spryskiwacz nie działa, a w podłoge wlało mi sie dobrych kilka litrów płynu ktory został w gabce :)

Pozdrawiam !!!

Witam ,ja mam też ten sam problem w mojej a4 b5 kombi ,tylko ,że nie mogę znależsc tego wężyka ,który idzie dalej do tyłu .Ten od pompki jest (oczywiście wypięty) ale nie wiem gdzie jest drugi koniec proszę o pomoc

Już problem rozwiązany ,zdemontowałem tylną kanape i odnalazłem węzyk ,więc od tego miejsca zacząłem poszukiwania wężyka. Zdemontowałem również osłone progu tą plastikową i oczom moim ukazał się zaginiony wężyk nie w progu (jak tam ktoś wczesniej pisał)lecz na dnie czyli podłodze mojej audiczki razem z wiązką kabli tą samą ,która idzie pod tylną kanapą.

Edytowane przez zieloneaudi