Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Szarpie do 3 tys i jakby nie palił jeden gar - prośba o nr części

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ADP. Nagle podczas jazdy zaczął szarpać i pracować tak jakby na 3 cylindry tak do 3 tysięcy obrotów.

Wolne obroty w miarę OK, tzn równe na 4 cyl. i tylko troszkę niżej niż zawsze i nieco rzuca motorem.

W czasie jazdy jak pisałem szarpie i przerywa - potrafi strzelić w filtr. Zrobiłem dziś diagnostykę efekt taki:

CZUJNIK NASTAWNIKA PRZEPUSTNICY -G127- . Powiedzcie mi co to może oznaczać, jaka jest inna nomenklatura tego urządzenia bo na allegro nie potrafię nic znaleźć.

Temat nr dwa, wcześniej odkąd kupiłem auto (4 m-ce) miałem taki objaw że nierówno rozwijał moc, tzn gaz do podłogi a on ciągnął mocno, nieco opadał z sił na sekundkę i ciągnął jeszcze mocniej mówię o sytuacji kiedy pracował w pełnym zakresie obrotów, zdiagnozowaną mam padniętą lambdę.

Czy to wszystko jest jakoś powiązane?

Czy możliwy jest efekt nie palącego cylindra przez ten czujnik tudzież lambde?

Proszę o rzeczowe sugestie szanownych kolegów, zapraszam do dyskusji.

Usterka namierzona prosze o numer części, chodzi o wtryskiwacz paliwa motor ADP rocznik 95

Opublikowano

to masz klego bóla!bo taka awarie trudno zlokalizowac!moga to byc swiece moga to byc kable moze to byc o ząb przestawiony rozrzad!no le to gdybanie!ja bym zacza od adaptowania przepustnicy!najpierw recznie a potem vag!recznie to sie sie robi tak!wypina sie wtyczke pod przepustnica wlacza sie zaplon zeby zobaczyl ze jej nie ma a potem wylacza sie zaplon wpina wtyczke i ponownie wlacza zaplon!i czeka sie chwile zeby zatrybil!czyli wlacz i wylacz! no i z tego co ja wiem to sada lambda posrednio wplywa mieszanke paliwa czyli wplyw na prace silnika ma! tylko nie rozumie tego ze strzela ci w filter bo takie czary to raczej na lpg!no ale jesli masz na benz to bym ja adaptowal a jesli nie pomoze to wymienil bym kable! bo takie bledy jak blad czujnika temperatury czy lamda czy nastawnika przepustnicy to zadna dziwna sprawa bo czesto wyskakuja pod nazwa "sporadyczny"

Opublikowano
  • Autor

nastawnika przepustnicy to zadna dziwna sprawa bo czesto wyskakuja pod nazwa "sporadyczny"

No właśnie jako sporadyczny wyskoczył...jutro zrobie adaptacje i wymienie kable + palec + kopułka i świece, to mi nie zginie, rozrząd raczej będzie ok, autko chodziło dobrze i nagle przestalo, chyba że ot tak wziął i przeskoczył w czasie jazdy.

Dzisiaj zrobione:

Wyczyszczona przepustnica, czujnik nastawnika i caly dolot

Kable sprawdzone pod względem przebić - brak

Wykonana adaptacja przepustnicy

Wyczyszczone świece i palec z kopułką - bez zmian ale jutro je wymienie żeby wykluczyc ukryte wady, wszystko psu na :wallbash: wiecie co...

Jakieś sugestie? ;([br]Dopisany: 26 Listopad 2008, 19:42_________________________________________________

[/quot

taka awarie trudno zlokalizowac

e]

Zlokalizowana, wtryskiwacz na pierwszym cylindrze poszedl się :wallbash: potrzebuje pilnie nr tej części.

Silnik ADP rocznik 95 kto poda?