Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z temperaturą AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiłem Audi a4 b5 1.9 97r AFN i ma problem z temperaturą . Po zakupie zauważyłem że nie dogrzewa temp na klimatroniku 60-70 stopni i węże bardzo twarde . Po wymianie termostatu na oryginalny temp powyżej 100 węże puchną (chłodnica zimna) następnie zakupiłem kolejny termostat z "wahlera" i teraz jest tak że temp utrzymuje sie 90-95'C nawet jak mu dam w palnik chłodnica jest na górze gorąca niżej chłodniejsza i węże są bardzo twarde jak odkręcę korek ciśnienie spada i woda podnosi się z 2cm . Szykować się na uszczelkę pod głowicą ?

Opublikowano

A nie słychać takiego bulgotania ,pod deską rozdzielczą ?

Jeżeli nie ,to podmień najtańszą cześć układu ,czyli korek zbiorniczka wyrównawczego ,bo powinien upuszczać nadmiar ciśnienia ,jeżeli nie będzie upuszczał ,to właśnie węże będa twarde i moga pękać!!

IInna sprawa ,czy właściwie zamontowałeś termostat , nie odwrotnie? Bo z opisu wyglada tak ,jak byś miał zaraz po kupnie padnięty termostat (zacięty w pozycji otwartej) ja też kiedyś tak miałem :)

A teraz piszesz, że po wymianie jaieś kosmiczne celciusze się tobie utrzymują :) tak więc, sprawdź poprawność montażu samego termostatu.

A jak będziesz go wyjmował ,to wez go najlepiej do domu ,skubnij żonie garnek ,nalej wody i zagotuj termostat ,dobrze jest włożyć jeszcze termometr z zakresem do 100 stopni i zobaczyć przy jakiej temp. się otwiera ,bo spotkałem sie że nowe termostaty ,były wadliwe ,co prawda u ciebie musiały by być wadliwe aż dwa .