Szymon Chiliński Opublikowano 9 Maja 2016 Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Witam klubowiczów. Mam nadzieję, że znajdzie się znawca od silników FSI. Mianowicie moja niunia a4 b6 2.0 FSI 150 km silnik AWA od jakiegoś czasu choruje. Tak jak każdy z Was dbam o nią cały czas. Problem zaczął się jakoś w w sierpniu, kiedy to pierwszy raz zapaliła mi się kontrolka EPC I zgasł silnik w upale po skończonym korku w 35 stopniowym upale. Potem do grudnia chodziła normalnie, czasem były małe szarpniecia bardzo rzadko. No i się zaczęły problemy z wypadanie zapłonu, wymieniłem świece i i cewki. Dalej co jakiś czas było wypadanie zapłonu. Nie było reguły. Dwa tyg bez problemów jeden dzień szarpania. Przebywanie. Jazda co jakiś czas na 3 cylindrach. Raz dobrze raz źle. W lutym wymiana, rozrządu całego kompletnego jak i łańcucha z tyłu. Sprawdzenie wtryskow. Wszystkie podają dobrze wartości okej. Przed ostatnim weekendem jechałem z Holandii do Polski i tuż przed celem padła pompa paliwa. Wymieniłem. I ponownie sprawdziłem wtryski bo jest nadal przerywanie. Wszystko Ok. No i wczoraj wracając z Polski do Holandii autko pokazało co potrafi. Jechaliśmy od dwóch godzin w korku w 30 stopniowym upale. Nagle zapaliła się kontrolka EPC I auto zgaslo. Odrazu odpalilo. Za chwilę to samo. Stanąłem. Przewodu były popuchniete. Otpowietrzylem i chwilę poczekałem. Do celu miałem 300 km. Przez całą drogę co jakiś czas wyłączalo mi silnik ale po jednym lub dwóch zakreceniach odpalal. Z tym że działo się to bardzo często. Deze Dojechałem jakoś i dałem odpocząć audi. No i przy tym cały czas szarpania. Dzisiaj rano postanowiłem się przejechać tylko do sklepu. No i stwierdziłem że na zimnym silniku chodzi jak marzenie. Liczę na Waszą pomoc bo szkoda mi się jej pozbywać. Pierwszy raz mnie zawiodła więc można wybaczyć Edytowane 10 Maja 2016 przez Szymon Chiliński
Rekomendowane odpowiedzi