kris111 Opublikowano 10 Maja 2016 Opublikowano 10 Maja 2016 Witam, posiadam u siebie radio audi concert. W tylnych drzwiach grają tylko soprany w dużym glośniku i gwizdku. Po zmianie w radiu balansu na tylko tylne głośniki nie ma basu. Co może być przyczyną?
ziomal-84 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Pytanie czy subwoofer działa jak tak to szukaj problemu w głośnikach Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
zyznos321 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Mam podobny problem: przez pewien czas glosnik w prawych tylnich drzwiach harczał więc sciszyłem tył i nie było to tak uciązliwe. Teraz ponownie ustawiłem balans przód tył po równo i okazało się, że tylne głośniki prawie nie grają. Są bardzo ciche i jakość dzwięku jest słaba. Posiadam radio concert bez suba. Czy za tylne głośniki odpowiedzialny jest jakiś wzmacniacz? Co może być przyczyną ślabego i cichego dźwięku z tyłu?
kris111 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Moje radio też nie posiada suba w bagażniku i jest dokladnie ten sam problem tylne glosniki graja slabiej niz przednie. Rozwiazania do tej pory nie znalazlem
zyznos321 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Spróbuj wyjąć głośnik i zobaczyć czy da się wychylić membranę w którąś stronę. U mnie okazało się, że głośniki są z jakiegoś powodu uszkodzone. Dziś wymieniłem na inne i grają tak jak trzeba
kris111 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Gwizdki tez miales do wymiany? U mnie z tylu sa tylko wysokie i srednie tony. W weekend wyjme glosniki i zobaczymy co tam nie gra.
zyznos321 Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) Gwizdki nie jestem pewien czy są ok, czy nie. Mam nowe z audio system, ale nie starczyło dziś czasu na wymianę. Jutro podepnę i sprawdzę jak sprawują się w porównaniu do fabrycznych. Zastanawiam się tylko teraz co mogło doprowadzić do takiego stanu głośników. Można powiedzieć, że są zamurowane. Tak jakby cewkę zalać klejem. Membrana wcale się nie wychyla. Sprawdziłem dziś gwizdki i są ok. Do wymiany poszły więc tylko głośniki niskotonowe. Edytowane 12 Maja 2016 przez zyznos321
Rekomendowane odpowiedzi