mroz1sty Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Witam Serdecznie, Od dłuższego czasu nie mogę rozwiązać problemu z sonda lambda, która wymieniałem jakieś kilka dni temu. Przed wymiana wyskakiwał błąd : 00635 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: beforce CAT, 28-00 - Short to B+ Po wymianie dalej to samo czyli: 00635 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: beforce CAT, 28-00 - Short to B+ Postanowiłem więc wymienić sondę na nowa ponieważ taka decyzje wydał mój mechanik. Po wymianie sondy, problem niestety dalej wyskakiwał na VAG'u, więc od poczatku do końca mechanik sprawdził wszystkie kable czy niema jakiegokolwiek zwarcia, wszystko OK, powiedział że problem może być z komputerem sterującym, ponieważ sonda ma napięcie 0,5 V. Chciałbym się od Państwa dowiedzieć czy to może mieć co kolwiek wspólnego z komputerem sterujacym, który zbiera informację na temat dawki paliwa i powietrza ? @ Prosiłbym moderacje o przeniesienie do działu Silniki Benzynowe 1.8T, ponieważ pomyliłem działy. Objawy które występuja: - Minimalnie wyższe spalanie - Jak dodam mocno gazu to szarpie autem tak jak by nagle odcinał paliwo, częściej przy obciążeniu (niebezpieczne przy wyprzedzaniu przekonałem się) objaw na LPG oraz benzynie. Proszę o pomoc za co się zabrać, jak to dokładnie zdiagnozować i co mam w tym przypadku zrobić ? Z góry serdecznie dziękuje za pomoc. Proszę o przeniesienie do działu silniki benzynowe A4 1.8T Edytowane 19 Maja 2016 przez mroz1sty
--Rafcio-- Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Podaj nr sondy którą wsadziłeś i powiem Ci czy dobra. Edytowane 19 Maja 2016 przez --Rafcio--
mroz1sty Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Opublikowano 19 Maja 2016 Na chwile obecna dzięki użytkownikowi --Rafcio-- udało mi się ustalić, że mechanik założył nie ta sondę co trzeba. Jak zamówię i wymienię dam znać. Podaj nr sondy którą wsadziłeś i powiem Ci czy dobra.
Rekomendowane odpowiedzi