Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie ori radia Peugeot 206 do wzmacniacza - da radę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko

Sprawa wygląda dokładnie tak - moja dziewczyna ostatnio kupiła sobie 206-tke ale głośniki, które tam są nooo.. Nie powalają nie oszukujmy się ;) Zbliżają się jej urodziny i pomyślałem nad jakimś zestawem odseparowanym na przód. Radio to fabryczny Clarion, tutaj pojawia się pytanie, bo zdaję sobie sprawę, że takie radyjko nie uciągnie tak jak trzeba zestawu i w końcu braknie mocy. Czy jest opcja podłączenia wzmacniacza pod to radio? Z tyłu wygląda to mniej więcej tak:

DyKnALi.jpg

Co do zestawu myślałem o czymś takim:

Kolejne pytanko jest takie:

Dystanse będę potrzebne, czy głośniki w 206 podejdą bez problemu? Rozmiar wiem, że jest 165mm, ale ostatnio robiąc coś u kolegi w Passacie B5, były jakby plastikowe dystanse, dlatego pytam. Z drugiej strony wiem, że niektórzy sprzedający dają zamiast dystansów np. maty i mógłbym drzwi trochę obkleić chociaż.

Wiem, że radio nie powala na kolana, ale dziewczyna ma sterowanie radia przy kierownicy i nie chciałaby się tego pozbywać, a jak czytałem to trochę ciężko z montażem nieoryginalnego radia i pozostawieniu działajacego pilota i wyświetlacza ;)

Może ktoś bawił się kiedyś z tym małym autkiem i wie jak tam sprawa wygląda. Najbardziej jednak zależy mi na odpowiedzi co do radia i wzmacniacza.

Bardzo proszę o odpowiedzi, jeśli potrzeba jakiegoś adaptera to proszę o info, będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Najbardziej jednak zależy mi na odpowiedzi co do radia i wzmacniacza.

Nic trudnego, stosujesz konwenter sygnału głośnikowego czyli high output na wyjście do wzmacniacza low outpout :wink: takie coś konwerter_audio_03.jpg

Czyli zamiast normalnego wyjścia na głośniki będziesz miał RCA które podłączasz pod wzmacniacz i gotowe :thumbup1:

Edytowane przez -Tomas-