Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1z] temp50st, wymieniony termo, nie dogrzewa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jakiś czas temu pojawił się problem taki że przestał się dogrzewać silnik.

Historia taka, w połowie zeszłego roku silnik się nie dogrzewał, więc wrzuciłem nowy termostat (wahler), wszystko wróciło do normy - ~90 na blacie było, jakieś 3-4msc temu problem pojawił się ponownie, więc wtórnie wymieniłem termostat z tym że teraz na firmę gates, silnik dalej się nie dogrzewa. Z tym nie dawało mi to spokoju i sprawdziłem stary termostat - jest zamknięty, a jak wrzucę go do wrzątku, ten się sukcesywnie otwiera. Więc można termostat wykluczyć?

Dziś podłączyłem się vag'iem i temperatury po trasie ~8km, prezentują się tak: silnik 49-51stopni, płyn miał koło 85stopni. Rura górna parzy, dolna zimna/chłodna.

Wentylator powinien się kręcić cały czas czy startować, bo tu się doczytałem że powinien a na innym forum że nie, i że ma jakiś czujnik.

Opublikowano

Zdarzyć się może, że i nowo kupiony termostat jest wadliwy. Jak na jednym kanale jest temperatura ~50, a na drugim ~85 przyjrzyj się czujnikowi temperatury.

Poczytaj:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/11318-diagnostyka-silnikow-tdi-logowanie/

termostat oraz G2/G62

Opublikowano
  • Autor

Czujnik wymieniony kontrolnie w zeszłym roku na ori, wtedy kiedy był problem z termostatem wahlera, ale mam gdzieś stary mogę go wrzucić kontrolnie, a logi będę mógł sprawdzić dopiero jutro, bo dziś już przy tej temperaturze nie wystygnie (chyba że późnym wieczorem) :)

#edit: wrzuciłem stary czujnik i mam 90 na blacie, a jak na złość miesiąc temu skończyła się gwarancja na ten nowy "oryginalny" :/

reasumując dzięki za nakierowanie na problem, temat uważam za rozwiązany.

Edytowane przez las3rr

Opublikowano

Spróbuj piny oczyścić, psiknij kontaktem - może coś zaśniedziało.

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem ale to nic nie dało, będę śmigał na starym, przynajmniej działa, ale znalazłem jeszcze w bagażniku jakiś włoski ale zmęczony, ale nie wiem skąd go mam :D