Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi tuning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo tajli mają

http://www.tuning-zone.pl/x_C_Dz__PD_64610827__PND_64610812__LL_99.html

zastanawiam się nad otwarciem takiego sklepu ( niekoniecznie internetowego)

- oczywiście zacząć od tanich żeczy na magazynie - ledy - xenony - owiewki

sprzęt audio - coś z takich części co przeciętny majsterkowicz sam zamontuje

reszta na zamowienie sprowadzać .

co myślicie ?

Opublikowano

Tylko daj jakieś rabaty dla kolegów z klubu :naughty:

Nie no ogólnie pomysł fajny. A dobrze by było jakby jednak była możliwość kupienia przez net.

Tylko że trzeba na początek trochę kasy w to wsadzić... Sam nad takim czymś myślałem.

Ale pomysł dobry :good:

Opublikowano

pomysl dobry,tylko co konkretnie chciales oferowac-tuning silnika,czy tuning wizualny

jesli ten pierwszy,to musialbys byc przygotowany na wydanie duzych pieniedzy na sprzet i oprogramowanie,materialy i miec troche praktyki i doswiadczenia-mozna tez zatrudnic kogos takiego,ale on tez bedzie chcial zarobic-wiec koszta wzrosna...to o softach...

mechaniczny tuning-musialbys miec pewne zrodla,od ktorych bedziesz kupywac czesci ori,nie jakies podrobki z chin,choc na wszelki wypadek moznaby miec i takie w zapasie,ale zakup po uprzedniej rozmowie z potencjalnym klientem,wartoby bylo poszukac roznych kolporterow,ktorzy beda mieli rozne ceny, dla klientow z grubym portwelem,ale musialbys pamietac o klientach normalnych,ktorzy najczesciej odwiedzaliby Twoj sklep :wink4:

lokalizacja sklepu,reklama(internet plus wysylka czesci przez net-kolejne koszta)

nawiazac kontakt z firma,ktora wytwarzalaby spojlery,czy inne tego typu osprzet ,takze na zamowienie

no i rabaty,dla specjalnej grupy :wink4:,zpewnoscia przyciagna klientow... :cool1:

Opublikowano

Na początek myślę raczej o tuningu wizualnym - bo o mechanice to trzeba mieć pojęcie ogromne ,aby się za to zabrać.

Ale się zastanawiam czy nie zacząć od współpracy już z jakąś firmą która jest na naszym rynku - jak np z tą z linku jaki podałem .

Za bardzo tuningu nawet nie czuję - i nawet mnie to niekręci ani trochę ale widzę ,że zwolenników upiekszania autka jest sporo.

Powoli na rynek wchodzą różne nowe ciekawe rozwiązania - jak lamki diodowe - czyli ledy do wszystkiego

podświetlannie zew i wew - tutaj chyba bedzie ruch - plus jakiś sprzęt audio - no sam niewiem - ale coś bym w tej materii pomyślal bo nie jest to na każdym rogu.

Parę lat do tyłu sprzedawałem ostro okna - biura rachunkowe wyczaiły interes - poszła opinia ,że biznes jest cool i narobiło się psudo sprzedawców ,

mam nadzieję ,że tutaj byle kowalski się nie otworzyć z tuningiem.

Opublikowano

-pewnie,ze nie,a jesli nawet-jesli bedziesz od poczatku oferowac towar z srodkowej i gornej polki-klientow nie braknie,sprzet audio i osprzet do niego,a takze tuning wizualny,w pelnym tego slowa znaczeniu,zawsze znajdzie nabywce,trzeba pamietac o wszystkich markach,a takze miec kontakt z firmami,ktore proponuja czesci do aut nietypowych,o ktore ciezko na rynku,to plus reklama,wlacznie z netem-powinna dac wymierne rezultaty... :wink4:

podam Ci przyklad mojego znajomka,mial sklep z takimi czesciami,jakies 4 lata temu i interes sie krecil,delikatnie mowiac-srednio...

problem polegal na tym,ze mial tylko kilka czesci,jak koncowki do tlumikow,lampy,felgi i jakies drobiazgi...lokalizacja sklepu- na zadupiu i schowany,ze jak nie znales osiedla,to ciezko bylo trafic,brak reklamy...nie wiem ,jak to teraz wyglada,bo juz troche mnie nie ma w kraju

wiec warto pomyslec nad reklama,czy to net,czy jakies imprezy sportowe,czy kulturalne,radio,gazeta-wszystko,co bedzie prowadzic do Twojego sklepu -da efekt-nawet smieszne ulotki,zrobione w domu na kompie :wink4:[br]Dopisany: 08 Grudzień 2008, 20:13_________________________________________________z biegiem czasu mozesz rozwinac temat np. dodaj osprzet do motocykli :gwizdanie:

Opublikowano

dzięki domjenick za podpowiedzi - ale czy jest ktoś jeszcze od prostego tuningu na forum ?

ktoś kto w kraju się tym zajmuje -

Opublikowano

...jesli sie nikt nie odezwie-to bedzie oznaczac,ze czas na Twoje 5 minut nadchodzi... :wink4:

Opublikowano

zobaczcie te auta po tuningu -

http://www.frazpc.pl/b/201664

ten z pałą w lewarku :polew: :polew: - to już przegięcie pały :polew: :polew: mam nadzieje ,że to tylko tak do zdjęcia :polew: :polew:

a tak swoją drogą autor tego "wątku " z linku snake85 - to jakiś nasz kolega z klubu ?? bo pisze ,że fan :audi:

[br]Dopisany: 10 Grudzień 2008, 10:14_________________________________________________I jak tu nie kochać tuning :good:

- coś dla męskiej widowni ( i nietylko :cool1:)

http://www.4tuning.pl/zdjecie/590,gorsecik-mm-