July 2, 201610 yr Siema! Jako, że biednemu zawsze wiatr w oczy to cytryna znowu się popsuła, podczas holowania przez 100km mieliśmy oberwanie chmury, a na dodatek wyrwał się hak z gwintu Ale nie o tym chciałem.........Pacjent to C4 1.6 16V 109ps.Podczas jazdy zapalił się check i sławetny komunikat "depolution system faulty"Samochodzik chodził świetnie, nic nie wskazywało na tragedię. Moja Magda zatrzymała się na kawkę na stacji, zgasiła silnik, a po kawce już nie odpalił. Dodam, że przy próbie odpalania słychać głośne piszczenie przypominające dźwięk, który wydaje ślizgający się pasek, ale rytmicznie w takt kręcenia rozrusznikiem.Błędy:-P0106 obwód ciśnienia barometrycznego/cisnienia kolektora - sygnał poza prawidłowym zakresem-P0350 obwód pierwotny / wtórny cewki zapłonowej - usterka-P0261 obwód wtryskiwacza - cylindra 1 - niski sygnał-P0267 obwód wtryskiwacza - cylindra 3 - niski sygnał-P0270 obwód wtryskiwacza - cylindra 4 - niski sygnał-P0264 obwód wtryskiwacza - cylindra 2 - niski sygnał(tu błędy jakby się dublują) :(-P0261)(-P0267)(-P0270)(-P0264)i listę zamyka ostatni błąd:-P0444 - układ odprowadzenia par paliwa - przerwa obwodu oczyszczania zaworu kontrolnegoUprzejmie proszę o pomoc, na dniach wyjeżdżam i nie chcę zostawić mojej kobiety bez sprawnego samochodu (czyt. zostawić jej mój samochód ), a do mechanika nie oddam bo znając życie powymienia multum części i czujników zanim dojdzie do problemu.Wiem, że mamy na forum sporo mądrych głów i dobrych mechaników, więc może znajdzie się ktoś kto będzie w stanie mi pomóc, bo nie mam zielonego pojęcia o francuskich benzyniakach.Będę bardzo wdzięczny za wszelaką pomoc. Edited July 3, 201610 yr by Tyrath
July 4, 201610 yr Sprawdz kable w komorze silnika a w szczegolnosci kostki . Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka