July 17, 201610 yr Szukam pomocy z opanowaniem obrotów w moim Audi a4 1.6 98r. od jakiegoś roku walczę z falującymi obrotami raz jest lepiej a raz gorzej. Wymieniłem już Kable, świece, przepływomierz, filtry, czyściłem przepustnicę i dalej lipa... Obroty po rozgrzaniu silnika potrafią skakać od 200/300 do 900 dzieje się tak najczęściej po zatrzymaniu na światłach dojechaniu do zakrętu i wciśnięciu sprzęgła ogólnie wydaje się też jak by samochód nierównomiernie przyśpieszał czasami strasznie potrafi być zmulony. Ostatnio miałem dziwną sytuację ponieważ padł mi nawiew - przepalony bezpiecznik i w tym momencie moża powiedziec że przestały falować obroty do momentu wymiany bezpiecznika na nowy. Nie wiem co mam o tym myśleć czy ktoś się spotkał z czymś podobnym? dodam że z włączoną klimatyzacją i podczas cofania słychać trzaski w głośnikach.... nie mam pojęcia o co tu może chodzić.
July 18, 201610 yr Może lewe powietrze w dolocie?? A czasami po opuszczeniu hamulca jak się zatrzymuje na światłach obroty przestają falować? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
July 18, 201610 yr Author Może lewe powietrze w dolocie?? A czasami po opuszczeniu hamulca jak się zatrzymuje na światłach obroty przestają falować? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Nie no nie zauważyłem żeby hamowanie zatrzymanie miało na to jakiś szczególny wpływ, błedów przepustnicy nie mam ale coraz bardziej jestem nastawiony na to że to w niej problem tylko dlaczego tak jak pisałem po spaleniu sie bezpiecznika od nawiewu obroty sie utrzymywały...