July 25, 201610 yr Witam. Czy jest to prawda, że tłumiki od wolnossącego S5 4.2 są bardziej restrykcyjne niż od turbo? Ja do swojego 2.0TFSI po programie założyłem 2 tłumiki od S5. Zastosowałem oryginalne przejście Y-pipe z A5 więc wszystko zrobione ok.I teraz - wg mnie auto trochę zmuliło oraz gorzej reaguje na gaz. Wróciłem do starego oryginalnego wydechu i auto odżyło.Wg jednej opinii speca od tłumików podobno tak - i nawet jest propozycja przerobienia w środku tych tłumików.....co Wy na to?
February 14, 20179 yr Ja założyłem dziś do 1.8 tfsi ori Y-pipe od 3.0 tdi i tłumiki końcowe od S4 3.0 tfsi.Od katalizatora idzie rura 55mm redukcja do Y-pipe 55/65mm i tylko dwa tłumiki końcowe.Auto po programie na 220ps, po zmianie wydech bardzo mocno basowy, raczej głośny. Auto lepiej reaguje na pedał gazu, szybciej wchodzi na obroty. Ogólne odczucie bardzo na +. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
February 23, 20179 yr Author Najwidoczniej tłumiki od 4.2 wolnossące są inaczej zbudowane od 3.0 TFSI
February 23, 20179 yr No właśnie ciekawy jestem jak to w środku wygląda. Szkoda było ciąć bo stan praktycznie nowy. Dziś zauważyłem że przy wkreceniu na około 4-5 tys obrotów i zmiany z 2 na 3 bieg jest ewidentny strzał z wydechow. Może uda mi się nagrać filmik to wrzucę na forum. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
February 25, 20179 yr Author Teraz doczytałem, dobrze zrozumiałem że pozbyłeś się przedostatniego tłumika ?
February 26, 20179 yr Teraz doczytałem, dobrze zrozumiałem że pozbyłeś się przedostatniego tłumika ?Tak. Miałem dwa tłumiki (środkowy i końcowy). Teraz są tylko dwa końcowe. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka