Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum Audi A4 Klub Polska

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż sterownika centralnego zamka 1996r

Featured Replies

Cześć, posiadam A4 B5 z 1996r.. Mam centralny zamek, ale bez możliwości otwierania go z pilota - tylko kluczyk. Chcę podłączyć uniwersalny sterownik jednak poradnik, który jest na forum przedstawia jak podłączyć to w modelach po 1997 roku, gdzie za centralny odpowiadają 2 kable - niebiesko-czerwony i popielato-biały. U mnie jak tą kostkę odłączę to centralny nadal działa, więc te kable nie są od centralnego. Wyczytałem, że od centralki jest niebiesko-żółty kabel w kostce w lewej strony na samej górze. Mam się jakoś podpiąć tylko pod ten kabel czy jeszcze jakieś inne potrzebuje? Jak ktoś kiedyś to robił u siebie i wie jak to zrobić to proszę o pomoc. Może da się jakoś podłączyć pod przełącznik od otwierania i zamykania drzwi, który jest obok klamki w boczku kierowcy? Pzdr ;)

pod ten przełącznik nie robiłem ale mam podłączone pod sterowanie w drzwiach pasażera.musiałem przeciąć ten żółto-niebieski kabel i podłączyć pod niego 2 kable od centralki (zamykanie/otwieranie)trzeba jeszcze podłączyć plus i minus,wyjście na kierunki,antenę i domykanie szyb (jak masz i centralka ma ta opcję).centralkę mam firmy Carprotect

• Author

Ok to ten żółto-niebieski przeciać i po jednej stronie otwieranie a po drugiej zamykanie tak? Nie trzeba odłaczać jakiegos seryjnego sterownika?

Ok to ten żółto-niebieski przeciać i po jednej stronie otwieranie a po drugiej zamykanie tak? Nie trzeba odłaczać jakiegos seryjnego sterownika?

Nie bardzo. W tych rocznikach w drzwiach sterowanie jest na jednym przewodzie. Plus otwiera a minus zamyka zamki.

9868269900_1380140049.jpg

• Author

Ok to trzeba sie jakos podpiac do kabla niebiesk-zoltego ktory wychodzi z lewej kostki u gory tam w pod bezpiecznikami tak?

Kabel ma być żółty z niebieskim paskiem. Po jego przecięciu nie będzie sterowania pompki z zamka drzwi. To jest kabel z X na rysunku (X oznacza przecięcie). Musisz to zrobić dokładnie jak na rysunku (ważne jest po przecięciu który kabel idzie do zamka, a który do pompki). Pamiętaj że robisz to na własną odpowiedzialność.

• Author

To trzeba boczek drzwi kierowcy zdjac i tam ten kabel zlokalizowac tak?

ja dobrałem się do niego odkręcając osłonę tą pod nogami pasażera w słupku.i po jego przecięciu podczas zamykania kluczykiem drzwi pasażera zamykają się tylko te jedne drzwi.ale kto zamyka z kluczyka samochód od strony pasażera.tym bardziej mając centralny na pilota.ja mam tak zrobione i już 5 lat i wszystko działa