Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze wskazaniem temperatury cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem a mianowicie dzisiaj zauważyłem że wskazówka od temperatury silnika stoi w miejscu mimo przejechania sporej liczby km, na klimatroniku pokazuje mi temperaturę na kanale 51. (90stopni) a na kanale 49 30 stopni, jak wyłączę silnik i jeszcze raz wejdę w kanał 51 to pokazuje temperaturę 30 stopni lecz po chwili rośnie aż do 90 i tak zostaje a na 49 cały czas jest 30 stopni czy to może być wina czujnika temperatury >?? czy może coś innego ?? dodam że podpiąłem Vaga i ten nie pokazuję żadnego błędu silnika, może ktoś się spotkał z taką różnicą na klimatroniku i brakiem wskazania wskazówki od temperatury ??

wymieniłem czujnik ale problem pozostał, dodatkowo odpiąłem czujnik temperatury i ku mojemu zdziwieniu na kanale 49 dalej jest 30 stopni, na kanale 51 jest 30 stopni i wraz z czasem temperatura na tym kanale rośnie pomimo braku podłączonego czujnika może ktoś się spotkał z takim przypadkiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem a mianowicie dzisiaj zauważyłem że wskazówka od temperatury silnika stoi w miejscu mimo przejechania sporej liczby km, na klimatroniku pokazuje mi temperaturę na kanale 51. (90stopni) a na kanale 49 30 stopni, jak wyłączę silnik i jeszcze raz wejdę w kanał 51 to pokazuje temperaturę 30 stopni lecz po chwili rośnie aż do 90 i tak zostaje a na 49 cały czas jest 30 stopni czy to może być wina czujnika temperatury >?? czy może coś innego ?? dodam że podpiąłem Vaga i ten nie pokazuję żadnego błędu silnika, może ktoś się spotkał z taką różnicą na klimatroniku i brakiem wskazania wskazówki od temperatury ??

wymieniłem czujnik ale problem pozostał, dodatkowo odpiąłem czujnik temperatury i ku mojemu zdziwieniu na kanale 49 dalej jest 30 stopni, na kanale 51 jest 30 stopni i wraz z czasem temperatura na tym kanale rośnie pomimo braku podłączonego czujnika może ktoś się spotkał z takim przypadkiem

Na kanał 51 w twoim przypadku w ogóle nie patrz. Tam temperatura rośnie do 90 nawet na wyłączonym silniku. 30 stopni to temperatura startowa. Niestety borykam się z podobnym problemem.

Przyczyn może być kilka:

Czujnik

Wiązka idąca od czujnika

Licznik

Musisz podłączyć się kablem i przeanalizować odczyty z czujników G2/G62

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

a moze to wina terostatu??