August 1, 201610 yr Witam wszystkich na tym forum. Jestem tu nowy i prosze o wyrozumialosc jesli cos zle napisze albo w zlym miescu. A teraz chcialbym zapytac o moj problem z moim autkiem bo nigdzie nie znalazlem podobnego problemu. Od pewnego czasu moje audi traci moc ale w taki sposob ze czasem rano odpale auto mocy niema a po zgaszeniu i ponownym odpaleniu moc wraca. Czasami po zgaszeniu i ponownym odpaleniu nic sie nie zmienia ale po dluszym postoju znowu moc wraca i jest spoko 2 dni a po dwoch dniach wsiadam rano do auta i znowu mocy nie ma. Bledow zadnych nie ma kontrolki tez zadne sie nie swieca. Dzis rano na przykład odpalilem auto brak mocy pojechalem tak do pracy przy pracy postal 9 godzin i pozniej po ponownym odpaleniu smigal az milo.
August 1, 201610 yr ostatnio miałem passata 1.9 130km z identycznymi objawami. po podłączeniu do kompa okazało sie że co jakiś czas czujnik ciśnienia doładowania (MAP sensor) wywalał śmieszną- chyba maxymalną wartość, auto wpadało w tryb awaryjny i później albo wracało do siebie albo nie bez podłączenia do kompa niewiele możesz zrobić.. sprawdź podciśnienia, sprawdź sztange turbiny czy sie rusza no i ewentualnie podmień z kimś map sensor powodzenia
August 3, 201610 yr Author Pod kompa podlaczalem i nic nie pokazywalo zero bledow wczoraj powymieniane zostaly wezyki od turbiny te cieniutkie od podcisnienia ale nic nie pomoglo. Pod kompa podlaczalem i nic nie pokazywalo zero bledow wczoraj powymieniane zostaly wezyki od turbiny te cieniutkie od podcisnienia ale nic nie pomoglo.