Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AEB 98r] Wycie pompy podczas ruszania/hamownia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie jestem do końca pewny co dokładnie wyje :D mianowicie, wycie pojawia się podczas rozgrzanego silnika kiedy hamuje do zera (np. przy światłach) wówczas zatrzymam się wycie ustaje i podobnie dzieje się przy ponownym ruszeniu. trwa to może 1-2 sek.wycie jest losowe czasami jest czasami nie. Mechanik rozkłada ręce, magiel i pompę chce mi wymieniać gdzie może by pomogło ale jakie koszta :D co ciekawe jak już rzeczywiście skręcę i owe wycie ma się pojawić to tylko jak skręcam w prawo. Płyn wymieniany 2 razy, rozrząd 1000km. Jak wymieniałem 1 raz to taki syf się lał ,że olaboga. Może miał ktoś taki objaw i to kwestia któregoś przewodu? Może pompa wycierać pasek? Paski ledwo po wymianie a ten który napędza pompę wydaje mi się jakby już był do wymiany.

Opublikowano

miałem podobny przypadek - przyczyną był mały poziom płynu do układu kierowniczego. dolałem i działa, choć słychać już leciutko pompę.

Opublikowano
  • Autor

Widziałem taki przypadek, niestety ale pompa do wymiany, bardzo długo nie był płyn wymieniany przez co zrobił się z zielonego na wodo-żółto-brązowy płyn. Nowy płyn dał tylko minimalnie mniejsze pojawienie się buczenia. Trochę się zastanawiałem nad pompą bo myślałem że to jakiś zawór nie puszcza(płyn z min robił się do ponad maximum). Kupiona pompa czeka na chwile czasu :)