Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Valeo, co to za śruba ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio w lampach zespolonych Valeo wymieniałem żarówkę H7, zauważyłem że soczewka rusza się na prawo lewo (dość delikatnie). Po zdjęciu obudowy od świateł widać że zamontowane jest to na czterech śrubach, z czego jednej u mnie brakuję, i jedna była luzna. Pytanie do Was co to za śruba?? -_- Próbowałem różnych, a starych coś wykręcić nie mogę ... Nawet tej co dokręciłem -_

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

Miejsca na śruby są 4 ale soczewka przykręcona jest tylko na 3

Opublikowano
  • Autor

http://www.fotosik.pl/zdjecie/b20ee416d5ab499e

O ile się nie mylę są to te śruby.

Ooo, a wiesz może czemu ? Patrzyłem to tylko to może być przyczyną tego "luzu", czy każda tak ma jak złapię mocowanie od H7 idzie poruszyć soczewka prawo-lewo, ale góra dół się nie da. I ogólnie myślałem że cztery przychodzą... I to jest tak w każdym z dwóch reflektorów ? I w tym czwartym miejscu po prostu ma być dziura i tyle ? Możesz rozwinąć odpowiedź jak się znasz, bo nie widziałem żadnego opisu tej sytuacji w internecie, a może nie jednemu to spokoju nie daje.

Edytowane przez A4CCH

Opublikowano

Z tego co kojarzę to chyba własnie te miejsca. Czemu tylko 3? Nie mam pojęcia, jak przerabiałem swoje lampy na bixy to każda soczewka była przykręcona tylko na 3 śruby, w obudowie do której przykręcone są soczewki są tylko 3 otwory na śruby ;) Na dole soczewki jest przykręcone na 2 śruby a na górze tylko na tą od strony kierunku- ręki nie dam ale tak kojarzę. Czemu ma luzy? Też ciężko stwierdzić, mogą być wyrobione mocowania w soczewkach, mogą być też wyrobione otwory w które wkręca się śruby ;)

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za odpowiedz, tak jak piszesz u mnie właśnie brak tam śruby, tej bliżej grila górnej. Dziwne w obudowie 3 otwory, a w odbłyśniku 4 ... dziury w obudowie nie widać i stąd te zamieszanie, bo patrząc na odbłyśnik widać 4 :)