Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak usunąć emblemat z drewnianej listwy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Jako, że jestem nowym użytkownikiem forum, na samym początku pragnę się ze wszystkimi gorąco przywitać i nie ukrywam- poprosić o pomoc :)

Niedawno zakupiłem swoje pierwsze A4/b6 i rażąco w oczy rzuca mi się emblemat "quattro" naklejony przez poprzedniego właściciela na drewnianej listwie- uprzedzając pytania, niestety quattro nie posiadam, w innym wypadku nie zakładałbym tego tematu :decayed:

Moje pytanie brzmi- jak usunąć ów emblemat nie uszkadzając przy tym drewna które wydaje MI sie jest poddatne na uszkodzenia wywołane płynami które mogą rozpuscic klej lub powstac przy mniej delikatnej ingerencji. Wujek google podpowiada masę sposobów na usunięcie emblematów z karoserii, nic niestety nie wspomina na temat drewnianej listwy (na forum niestety też nic nie znalazłem- lub słabo szukałem)

Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam jeśli umieściłem post nie w tym dziale ;)

http://www.directupload.net/file/d/4479/c9g8u6i5_jpg.htm

Opublikowano

To prawdziwe drewno? Emblemat jest zamocowany na klej?

Opublikowano

Podgrzej suszarką emblemat i próbuj "zsunąć", klej powinien ustąpić pod wpływem temperatury, usuniesz go podobnie, nagrzewając i rolując.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za szybka odpowiedz. Tak, to drewno. Wyszukując sposoby na odklejenie emblematów zauważyłem również ten z podgrzaniem, nie wiem tylko jak zachowa się lakier pod wpływem wysokiej temperatury pozwalającej rozpuscic klej ponieważ wszystkie takie instrukcje były kierowane do usuwania emblematów z karoserii a nie chciałbym żeby wygladało to gorzej niż z tym "bajerem" :grin:

Edytowane przez Mariacki