Jack25 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Czy móglibyście pomóc opisując zasadę działania wskaźnika paliwa. Przy tankowaniu A4 B6 1.8T BEX quatrro do pełna wskaźnik paliwa pokazuje tylko troszkę ponad połowę zbiornika. Z tego co wywnioskowałem pompa paliwa jest po prawej stronie zbiornika a wskaźnik po lewej...ale tylko wskaźnik? czy jest po lewej stronie coś jeszcze?Słyszałem , że jakaś pompa przelewa paliwo z lewej do prawej komory zbiornika paliwa... U mnie sytuacja wyglądała dokładnie tak: wskaźnik paliwa pokazuje rezerwę tankuję do pełna 43 l paliwa po zatankowaniu wskaźnik pokazuje trochę ponad połowę zbiornika Próbowałem potencjometrem sprawdzić wskaźnik na pulpicie ale podając rezystancję na kostkę z lewej strony zbiornika od 1,5 ohma do 1000 ohma wskaźnik wychylił w kierunku max zaledwie o jakieś dwa milimetry... Ogólnie proszę osoby dla których ten temat jest banalnie prosty o pomoc w rozwiązaniu problemu i objaśnienie dokładnie zasady działania zasilania układu paliwowego jak i jego wskazania na pulpicie. Pozdrawiam Wszystkich.
Jack25 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Może nie ten dział...? -,- To mój pierwszy wpis.....w ten sposób nie pomogłeś mi..jeżeli nie ten dział to napisz gdzie to zamieścić. Pozdrawiam
Gremlin0209 Opublikowano 28 Września 2016 Opublikowano 28 Września 2016 Wystarczy pomyśleć choć trochę i nie tworzyć na pałe tematu w pierwszym lepszym dziale... Według mnie, swój problem mógłbyś chociaż wrzucić tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/forum/195-18t/ Nie ma za co.
Jack25 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Opublikowano 28 Września 2016 Wystarczy pomyśleć choć trochę i nie tworzyć na pałe tematu w pierwszym lepszym dziale... Według mnie, swój problem mógłbyś chociaż wrzucić tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/forum/195-18t/ Nie ma za co. Masz rację.
Rekomendowane odpowiedzi