Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Brzdęknięcie w prawym kole przy ruszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, problem nr 35435654 w moim audi...

jak cofam na parkingu i ruszam do przodu to jest slyszalne brzdekniecie w przednim kole, dzwiek jakby jakas sprezynka walnela. ktos wie o co chodzi?

Opublikowano
:mysli: a to ci stuka na skreconych kołach czy na wyprostowanych.
Opublikowano

masz albo luz w zawieszeniu albo puka klocek hamulcowy w zacisku... sprawdz zawieszenie-jak bedzie ok to na podniesionym aucie niech ktos delikatnie przytrzyma noge na hamulcu a Ty obracaj kolem w lewo i w prawo zobaczysz czy kolcek nie lata w zacisku :good:

Opublikowano
  • Autor

zawieszenie ok, to chyba klocek...

co mam zrobic z dziadem zeby bylo ok? podejrzewam teraz tez, ze przez klocek mam problem z raz na jakis czas zapalajacym sie esp... tzn co jakis czas zapala mi sie kontrolka kontroli trakcji, i zeby ja zresetowac musze wylaczyc i wlaczyc silnik

Opublikowano

problem z ASR to pewnie wina czujnika... a moze jedno i drugie to wina wienca z ktorego czyta czujnik ABS?? :mysli:

zapnij vaga i sprawdz bledy, obejrzyj klocki i wieniec na tym kole na ktorym bedzie blad...

Opublikowano
  • Autor

najsmieszniejsza rzecz:)

komputer nie pokazuje bledow:)

byly jakies tam bledy min na absie ale jak wykasowal mechanik to po 2 dniach znow sie podpial i nic nie wykazalo...

dziwne ale prawdziwe. jutro jak znow asr sie wylaczy to podjade do niego i niech na goraco to sprawdza. czujnik abs dziala i go czyta

Opublikowano

popatrz czy nie ma luzu gdzieś na klocku a może się odkleił bo bywały i takie przypadki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

jedna jeszcze rzecz... brzdekniecie jest tylko jak odpalam auto i ruszam, i najczesciej jak wycofuje i ruszam do przodu. gdy ruszam ze swiatel nic takiego nie ma. [br]Dopisany: 23 Styczeń 2009, 15:38_________________________________________________nie ma nikogo kto moglby mi powiedziec co jest 5???

Opublikowano

Ja mam tak, ale przy ruszaniu do przodu. Po chwili jazdy efekt zanika. Moja diagnoza u mnie to stabilizatory od wahaczy