swiru_2005 Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Witam. chciałbym wymienić dolne wahacze ponieważ mają delikatnie mówiąc luzik. Generalnie chciałbym zaczerpnąć opinii czy trzeba wymieniać wahacz przedni i tylni na raz? Ja mam luzy tylko na "bananie" Czy jest to bardzo skomplikowane? Czy w domowych warunkach mogę to zrobić? Dzięki wielki za sugestie. :biggrin:
areckid Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 Przy odrobinie checi dasz rade sam, jesli nie, u mechanika za wymiane jednego wahacza powinienes zaplacic ok 20zl. Jestem za wymiana wahaczy cwiartkami.
BarthPL Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 Jestem za wymiana wahaczy cwiartkami. Dokladnie tak. Lepiej wymienic od razu przedni i tylny. Przerabiam wlasnie to samo u siebie. Tylko u mnie jeszcze dochodzi koncowka drazka i co sie z tym wiaze ustawianie zbieznosci. Wiec sam tego nie zrobie. Napisz jakiej firmy wahacze zakladasz i jaki koszt?
areckid Opublikowano 22 Lutego 2007 Opublikowano 22 Lutego 2007 jakiej firmy wahacze zakladasz i jaki koszt? Na Allegro kupisz Febi: dolne 140 i 180 zl, gorne 100 i 120 zl. Robocizna w zaleznosci od mechanika ale srednio 20-60zl za wahacz.
BarthPL Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 Na Allegro kupisz Febi Nie chce FEBI bo podobno jest FEBI i FEBI i nie chce trafic na to gorsze FEBI :biggrin: Kupilem LEMFORDERY. Dwa dolne lewe za 460 PLN. Cena moze nie jakas rewelacyjna ale jak za LEMFORDERY chyba OK. Poza tym chcialbym troche na nich pojezdzic wiec nie zaluje.
grzesiek_wroc Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zdecydowanie polecam wymiane od razu przedniego i tylnego. Gdy u siebie wymieniłem tylko tylni to po niedługim czasie wyszły luzy na przednim co zresztą "przepowiedział" mi mechanik. I także polecam LEMFORDERY bo o FEBI słyszałem różnie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi