Opublikowano 20 Grudnia 200817 l Witam!Może ktoś mi podpowie bo mam problem ze świecaca sie koneweczka oleju na forum nic podobnego nie znalazlem wiec pytam,po przejechaniu paru km na zimnym silniku kontrolka sie zapala 3 razy piknie i gasnie i tak caly czas podczas jazdy nawet jak sie rozgrzeje sprawdzałem cisnienie i ma ok,pompa olejowa jest nowa czujniki podobno tez sa ok,VAG tez nic nie pokazał mam silnik 1.9 TDI 110 km 96r prosze o pomoc i z góry dzięki pozdrawiam
Opublikowano 20 Grudnia 200817 l może jest jakiś problem z ciśnieniem. Silnik dobrze pracuje (moc, przyspieszenie)?
Opublikowano 20 Grudnia 200817 l Vag nic nie pokazał? Sprawdzałeś w momencie świecenia się kontrolki? Jakoś mało prawdopodobne, żeby żaden błąd się nie zapisał
Opublikowano 5 Stycznia 200917 l Autor cisnienie jest prawidłowe nawet jak kontrolka sie zaswieci i stan oleju tez jest ok, a wagiem w czasie jazdy nie sprawdzałem. Jak był podłączony wykazał 0 błędów na postoju.kontrolka zapala sie czesciej przy temperaturze oleju ok 90 stopni [br]Dopisany: 20 Grudzień 2008, 21:36_________________________________________________a z silnikiem wszystko ok ma moc i chodzi normalnie[br]Dopisany: 20 Grudzień 2008, 21:38_________________________________________________dzieki szafir85 za wybadanie błedu, a co do tej kontrolki to problem ze skrzynią dokładnie powiem co było jak zrobie.