Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Purchanie w dolot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :) mam problem o co chodzi z tym że podczas odpalonego silnika słychać buchanie z dolotu ? takie jakby puch puch puch ;d jak przytkam delikatnie sztange od EGR gdzie jest klapa gasząca to puchanie to ucicha ;d Audi A4 B5 silnik AJM

Opublikowano

Zdejm pokrywe zaworów, zobacz czy broki są na swoim miejscu i w jakim stanie jest wałek rozrządu.
dodatkowo polecam lekturę tych tematów:
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/186316-dziwne-odbijanie-w-filtrze-powietrza-19-tdi-avb-avf-awx-bke/
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/254233-walek-rozrzadu-wymiana/

Opublikowano
  • Autor

rozumiem to;d purchanie ustepuje po przyciśnieciu klapy gaszącej czyli tak czy siak wypada już robić kapitalny remont czy wymienić szklanki i wałek ???? a co ze szlifowaniem głowicy ???

Edytowane przez mati1991lw

Opublikowano

Tak jak napisałem, zobacz czy wałek jest ok i czy broki są na swoim miejscu. Kapitalny nic nie da, a jak juz to nie wiele.
Do wymiany szklanek i wałka nie trzeba zwalać głowicy. Należy tylko pamiętać a nowych śrubach do wałka, dzwigienek i pompowtrysków.

Jak tylko purcha a wałek jest jeszcze ok to bym nic nie robił. Te wałki które są dostępne jako zamienniki to plastik... A nowy w ASO 2300 PLN (ale to cena z przed 2 lat, teraz może być wyższa).

Także wymiana może tylko pogorszyć sprawę, lub jak w jednym przypadku, który miał miejsce niedawno wałek sie porostu ukręcił...

Edytowane przez C4NC3R

Opublikowano
  • Autor

sorry ale jeździłem tak dobre 1.5 roku i zrobiłem na tym ponad 45 tyś km . wiec pewnie wałek też poleciał :( aktualnie w grudniu bede miał pieniądze na to to sie zajme tylko chodziło mi o to co to może być ale skoro już wiem że to wałem szklanki itd to dzięki za pomoc. zastanawiam sie jeszcze czy nie wypaliło mi gniazd zaworowych ?