Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Kilka dziwnych pytań o klimatronic z 2000r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że było i najlepiej to :szukaj: Ale mimo tego mam dziwne pytania które mnie nurtują :embarrassed:

Załóżmy tak teoretycznie że na zewnątrz auta mamy 30 stopni :cool1: Wsiadam odpalalam niunie włączam ECON ustawiam temperaturę na low i właśnie to low to jaka tęperatura bo u mnie ponizej 18 stopni nie pokazuje ? Mogę ustawić np 10 stopni ???

Kolejne pytanie jest zima tak jak teraz :naughty: Grzeje w aucie na 22 wciskam ECON leci dalej ciepłe powietrze . Osuszone ???

I czy klima wykonuje taką samą prace jak podczas chłodzenia . Wpływa to na osiągi i spalanie ???

W dalszym ciągu grzejemy (22) nawiew na szybę reszta wyłączona i czuję że zimne powietrze leci na boczne szyby . Normalne ???

A teraz najgłupsze :tongue4:

Grzejemy w dalszym ciągu 22. Jadę biorę zakręt w lewo i nagle czuje powiew zimnego powietrza wewnątrz auta :polew: . ???

Opublikowano

1. LOW to chyba nie ma termostatu i będzie cały czas na maxa schładzał

2. Niekoniecznie, nie musisz wcale grzać klimą. Klime po prostu na OFF

3. Jeśli na przednie leci ciepłe a jednocześnie na boczne zimne to cos nie bardzo. Oczywiście może być tak, że leci nagle zimne bo wówczas temperatura w aucie osiągnęła założone 22 i następuje schłodzenie

4. Może taka sytuacja jest jak w punkcie 3.

Opublikowano

Witam

Ja może się wypowiem w sprawie tego najgłupszego pytania, bo nie jest aż takie głupie - sam się nad tym zastanawiałem. Otóż powietrze w aucie ma różne temperatury ( np. z tyłu, boku-inne ustawienie przy dwustrefowej, przy szybach itd. )

Jak wszystko, powietrze podlega prawom fizyki a w tym wypadku sile bezwładności. Skręcając nieco gwałtowniej (po prostu skręcając, zakręcając) powietrze w kabinie się przesuwa i dostajesz chłodkiem lub ciepełkiem.

Wesołych Świąt :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja może się wypowiem w sprawie tego najgłupszego pytania, bo nie jest aż takie głupie - sam się nad tym zastanawiałem. Otóż powietrze w aucie ma różne temperatury ( np. z tyłu, boku-inne ustawienie przy dwustrefowej, przy szybach itd. )

Jak wszystko, powietrze podlega prawom fizyki a w tym wypadku sile bezwładności. Skręcając nieco gwałtowniej (po prostu skręcając, zakręcając) powietrze w kabinie się przesuwa i dostajesz chłodkiem lub ciepełkiem.

Zapomniałeś o konwekcji i promieniowaniu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Witam

Zapomniałeś o konwekcji i promieniowaniu :naughty:

Czym szybciej tym w bagażniku cieplej :polew: