Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audia a4 b7 problem z wskaznikiem poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam problem z wskaznikiem poziomu ropy ;(( mam zatankowane po korek i wszystko jest ok gdy nagle wskaźnik spada na rezerwe. Po zgaszeniu silnika i odpaleniu po jakimś czasie(po zakupach) licznik wraca na swoje miejsce bądź trochę niżej. I tak w kółko. Po jakims czasie spada do zera i już sie nie podnosi nawet po dolaniu znowu po korek ropy. Czytałem na forum żeby wyciągnąć bezpiecznik nr 15 i faktycznie licznik odżył ale tylko na chwilę. Teraz pytanie co z tym mogę zrobić ? Mechanik wysyła mnie do elektryka a elektryk do mechanika nikt nie chce mi podjąć się zajrzenia do tego.. co to może być czy licznik czy pływak czy też może gubi gdzieś prąd ? Prosze o pomoc. :(((

Opublikowano

Mam podobny problem, tyle że w A4 B5. Podobno można VAGiem zrobić test wskaźników i w ten sposób sprawdzić jak chodzi wskazówka. Albo gdy będziesz miał mało paliwa w zbiorniku to wyciągnąć pływak i ręcznie go ruszać, sprawdzając jak reaguje wskaźnik. U mnie na VAGu wyskakuje błąd - 771 Czujnik poziomu paliwa-G przerwa lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY

Opublikowano
  • Autor

Też słyszałem o tym teście wskaźnika u mnie kosztuje to 50 zł. Lecz każdy inny odrazu strzela że to pływak. A nie mam teraz zbytnio ochoty wyrzacac pieniędzy w błoto. Ale chyba też będę musiał to sprawdzić. A powiedz mi czy jak wskazówki będą ok to zostaje tylko i wylacznie pływak ? I czy pływak trzeba odrazu zmieniać wraz z pompą ? Czy można jakoś osobno albo to jakoś naprawić ?;d

Opublikowano

Jeśli wskazówki będą OK, to pozostaje albo pływak, albo jakaś przerwa na przewodach. Chyba, że w B7 wskazanie paliwa idzie przez komputer, wtedy sprawa bardziej się komplikuje. Nie wiem w jaki sposób jest to rozwiązane w B7, ale u mnie w B5 (też TDI) nie ma w zbiorniku pompki, tylko sam pływak. W każdym razie sądzę, że pompki i pływaki to oddzielne urządzenia i można je naprawiać oddzielnie. Powiem szczerze, że idzie się przyzwyczaić, mi już tak bardzo nie przeszkadza, że raz na jakiś czas wskazówka spadnie na rezerwę ;)

Opublikowano
  • Autor

Mnie denerwuje ze mam ponad połowę zbiornika a nagle wyskakuje mi na środku fisu info o rezerwie więc będę musiał to zrobić ;) podjade na wskazówkę a jak to nie to to wtedy kupię pływak wraz z pompką bo chyba to jest zintegrowane ;) i zobaczymy dzięki za info;)

Ps napisałem do ciebie na priv z pytaniem.

Edytowane przez Timek