wiktorsam Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 Jak w temacie. Pękła mi osłona i niestety zaczął terkotać przegub. Wg etki do mojego silnika powinienem zakupić przegub o numerze 3B0498099DX. Na allegro jednak 90% sprzedawanych przegubów jest zamiennikami do 8D0498099BX i każdy sprzedawca podaje że pasuje do mojego silnika. Przeguby ruville mają numery kolejno 75419S jako zamiennik dla 3B0498099DX i 75418S jako zamiennik dla 8D0498099BX i oba wg opisu producenta pasują do mojego auta. Wymieniał już ktoś w ahu przeguby i może mi podać jakie powinienem dokładnie zastosować? Ten który podpowiada etka ma większą średnicę i trochę się różni budową od tego który proponują sprzedawcy na allegro.
Wojtaz Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 Kolego, ja ostatnio wymieniałem przeguby zewnętrzne u siebie. Pojechałem do hurtowni, podałem VIN ( bo sprzedawca powiedział, że na 99% dobierze po VINie ), znalazł w katalogu, niby wszystko OK. Przynoszę swój, porównujemy, przegub jest inny. Dopiero po ok. 30min poszukiwań, udało się dobrać właściwy. Jeżeli chcesz mieć pewność, to wyjmij swój, policz frezy zewnętrzne, wewnętrzne i dopiero jedź kupować przegub Taka moja rada.
Recommended Posts