Jump to content
IGNORED

Głośna praca, spadek mocy- diesel

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam.

Znajomy sprzedaje okazyjnie Fiestę 1.8 diesel, bez turbo, 1997 rok, 60KM w naprawdę dobrym stanie, ale...

jest jeden mankament:silnik pracuje głośno i nie ma mocy. Wydech cały i zdrowy :)

Autko kupiłbym chętnie, ponieważ czasem potrzebne mi auto do czarnej roboty, a szkoda mi do tego mojego auta.

Co może być przyczyną? Bo nie chcę w auto za 1100zł włożyć drugie tyle ;)

Edited by mefjiu
Posted (edited)

1,8 mój ojciec miał, najgorszy silnik diesla pierwsza zima i linka w bagażniku obowiazkwa plus dużo zdrowia do auta. W życiu bym nie kupił tego silnika. Ja miałem szczęście bo mi ten silnik w escorcie chodził dobrze i w zimę palił nawet ok.Jednak kupę osób ma problem z tym silnikiem.

Jak chodzi twardo to przyspieszać zapłonu na pompie nie chodzi, brak mocy to przeważnie głowica albo pierścienie mankament tych silników. Zmierz kompresję i będziesz wiedział co i jak. Ja osobiście odradzam ten silnik.

Ps u ojca rozebralem silnik to okazało się ze koszt remontu głowicy to ponad 1tys zł wiec auto poszło do Żyda z silnikiem wbagazniku bo kupiec sama budę chciał.

Edited by .Pablo.
Posted

Eeee to odpuszczam... Nie mam zamiaru w stary samochód ładować minimum 1000 +czas żeby odwiedzić mechanika, zamówić części, itp.. Może kiedyś jeszcze jakiegoś złoma trafię, żeby był typowo do roboty :)