Batory95 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Witam, Mój problem polega na głośnym wyciu silnika zaraz po odpaleniu na zimnym silniku ( po nocnym postoju) Zauważyłem że wycie pojawia się z reguły poniżej 5 stopni celcjusza i trwa około 1 minuty po czym nagle znika i autko pracuje elegancko. Auto to audika a4 b5 1.8 ARG z 99roku. Chcę nadmienić że napinacz łancucha wałków rozrządu jest okej, nic nie grzechota, pompa wspomagania pracuje w porządku. Proszę o ewentualne sugestie.Pozdrawiam, Bartek
k232 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Jakiś filmik nagraj i wrzuć, żeby posłuchać, błędy na vagu posprawdzaj.
Gość Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Japier... to ssanie Zastanawiam sie czym wy jeszcze mnie tu zaskoczycie. Edytowane 7 Listopada 2016 przez uszol
k232 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Albo ludzie nie potrafią opisać swojego problemu albo my nie potrafimy pomoc
Batory95 Opublikowano 8 Listopada 2016 Autor Opublikowano 8 Listopada 2016 przesyłam film. mam nadzieje że to pomoże trafniej określić usterkę niż stawianie na ssanie..... -.-
k232 Opublikowano 8 Listopada 2016 Opublikowano 8 Listopada 2016 Uuu... W tym nie za bardzo Ci pomogę ;/ Faktycznie odgłos ma jak z odkurzacza ale co to jest? ... Wiskoza raczej odpada.
Batory95 Opublikowano 9 Listopada 2016 Autor Opublikowano 9 Listopada 2016 wiskoza odpada, zdecydowanie. muszę dopaść stetoskop i badać poszczególne części bo to nic z tego nie bedzie. ;/ dziwi mnie tylko to że takie zjawisko tylko przy niskiej temperaturze...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) zacierajace sie lozysko alternatora tak mi sie wydaje ewentualnie pompy wody/wspomagania Edytowane 9 Listopada 2016 przez uszol
Batory95 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2017 Panowie. Problem nadal nie rozwązany. Wymieniony jest kpl rozrzad z pompą wody, i napinacz micro-v. Nie ma bardzo się już czego czepiać choćby ze względu na to że altek, pompa wspomag i klimy działają poprawnie, cicho. Brakło mi już koncepcji... Nie wiem coś z pompą oleju ? ;/ Autko normalnie ma moc pracuje równo bez zadnych problemów tylko to cholerne wycie jak na filmie wyżej z tym że wyje teraz non stop podczas jazdy do 2000 obr a powyżej spoko, wszystko okej.
youngts Opublikowano 29 Stycznia 2017 Opublikowano 29 Stycznia 2017 U mnie w B7 silnik BPW objaw podobny na mrozie. Ustaje samoczynnie szybciej - 10 sek.Piszą http://www.audiworld.com/forums/audi-allroad-18/strange-whining-noise-start-up-need-help-2781838/ że to pompa powietrza wtórnego.A tu po naszemu:https://a4-klub.pl/topic/232786-18-t-odkurzacz/
Batory95 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2017 U mnie nie ma pompy powietrza wtórnego, natomiast problem rozwiązany. Poszedł stetoskop w ruch i jednak.... sprężarka klimy nawala. Ściągnąłem pasek i jak ręką odjął. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi