dziobu Posted November 8, 2016 Posted November 8, 2016 (edited) Cześć! Mam problem ze swoim autkiem i liczę, że ktoś mi podsunie pomysł co może być nie tak. Mianowicie autko na zimnym silniku na benzynie chodzi w porządku, ale jak przełączy się na gaz to szarpie jak gwałtownie doda się gazu, szarpnie i już normalnie jedzie dopóki nie odpuści się gazu i znowu się go nie wciśnie. Na początku szarpnie i dopiero potem zacznie się zbierać, na benzynie jest okej. Zauważyłem jeszcze na fisie, że spalanie z około 15 litrów wzrosło do 18-19. Błąd jaki mi wyskoczył w vcdsie: 16825 - EVAP Emission Control Sys: Incorrect Flow P0441 - 35-00 - - 17521 - Oxygen (Lambda) Sensor; B1 S1: Internal Resistance too High P1113 - 35-10 - - - Intermittent błąd wskazuje mi na za wysoką rezystancje na grzałki sondy to by pasowało bo zanim się spaliny nagrzeją to szarpie, ale dziś wyjąłem sondę po stronie pasażera czyli B1 i sprawdzając miernikiem na dwóch białych przewodach rezystancja wynosi 9,1. Czyli chyba dobra rezystancja, proszę was o pomoc, z góry dziękuję. PS: U gaziarza byłem, to nie kwestia mapek. :/ regulacja jest dobra. Powiedział mi tylko, że lewa strona wtrysków gazu od prawej inaczej pracują, różniaca pracy jest aż 10% Edited November 9, 2016 by dziobu
Recommended Posts