Jump to content
IGNORED

Problem z autopoziomowaniem ksenonów

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich
Mam problem z poziomowaniem świateł (ksenony)
Po kupnie auta wszystko działało, nie wiem czy coś mi się nie przewidziało ale doświetlanie w zakrętach chyba też było.
Problem pojawił się z lampami przeciwmgielnymi - prawy przestał działać, okazało się że żarówka ok więc do elektryka - bo na chłopski rozum coś nie tak z instalacją.
Ok - przeciwmgielne działają ale po wyjeździe z warsztatu po drugim lub trzecim uruchomieniu silnika - na fisie wyskoczył błąd autopoziomowania i rzeczywiście nie działa.
Wróciłem do warsztatu - ale z braku czasu auta nie zostawiłem (ponowne zdjęcie przedniej atrapy itd itp, a wyjazd do pracy dosłownie za 2-3 godziny) - na szybko śrubami przy reflektorach lekko obniżyłem poziom , by w trasie nie oślepiać tych z przeciwka i tak dojechałem na Ukraine.
Tutaj czasu mam od cholery - tylko wiedzy jak usunąć tą usterkę żadnej :(

Mógłby ktoś z Was - magików, rozszyfrować to co udało mi się odczytać za pomocą VAG CAN Pro +K i ewentualnie pomóc z naprawą (odczyt błędów poniżej)
Kupiłem VAG'a - a tak prawdę mówiąc pożytek z tego mam jak małpa z tableta

Numer Sterownika: 1T0
Nazwa: Dynamische LWR
Kodowanie: 03 0000005
SW: 0010

Znalezione bledy
1310(0x051E):ED Sterownik regulacji wysokosci zawieszenia Pamiec bledow do odczytania Lamp ON
1042(0x0412):25 Sterownik niezakodowany Brak lub zle nastawy podstawowe/adaptacja Lamp OFF sporadyczny
1317(0x0525):E8 Sterownik w zestawie wskazników Sygnal niezrozumialy Lamp ON
1539(0x0603):25 Reflektory nie zostały ustawione Brak lub zle nastawy podstawowe/adaptacja Lamp OFF sporadyczny
3(0x0003):EE Sterownik Defekt Lamp ON

Posted

wychodzi na to ze sterownik od xenona padł