Mega_88 Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) Cześć Wszystkim ! Dzisiaj zauważyłem, że jak wrzucę skrzynię na P lub N oraz zacznę wciskać hamulec to jest stuknięcie w okolicach skrzyni biegów. Jak na przykład dźwignię to zmiany biegów ustawię na P i przycisnę bardziej do przodu żeby miała mniej "luzu" to mam wrażenie, że stuknięcie jest głośniejsze. Nie przypominam sobie, żeby coś takiego występowało wcześniej. Może ktoś pomóc ustalić co to może być lub czy po prostu już "wyszukuję" ? Edited November 14, 2016 by Mega_88
Kopter Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 Cześć Wszystkim ! Dzisiaj zauważyłem, że jak wrzucę skrzynię na P lub N oraz zacznę wciskać hamulec to jest stuknięcie w okolicach skrzyni biegów. Jak na przykład dźwignię to zmiany biegów ustawię na P i przycisnę bardziej do przodu żeby miała mniej "luzu" to mam wrażenie, że stuknięcie jest głośniejsze. Nie przypominam sobie, żeby coś takiego występowało wcześniej. Może ktoś pomóc ustalić co to może być lub czy po prostu już "wyszukuję" ? Podczas naciśnięcia hamulca zwalnia się blokada, która umożliwia zmianę położenia drążka i to powoduje stuknięcie. To normalne
Recommended Posts