Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy zmieni się SWR po odkręceniu anteny od magnesu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mobile mam pytanie czy zmieni mi sie swr jezeli odkrecam antene ale magnes zostaje na klapie bagaznika.I jeszcze jedno pytanie ile na ml sirio wyciagniecie km.chodzi o slyszalnosc.

Opublikowano

SWR sie nie zmieni jesli nawet byś zdejmował z magnesem i postawił ja w to samo miejsce :wink4:

Co do osiągów ML-ki jak zreszta każdej innej anteny uwarunkowane jest to od wielu czynników- ukształtowanie terenu,pogoda oczywiscie prawidłowe zestrojenie z radiem jak i samo radio. Powinienes byc słyszany na odległośc ok 7-8km poza zabudowaniami :wink4:

Opublikowano
  • Autor

I tak mi sie wydaje ze jest bo ostatnio proby robie i jestem slyszalny na wiekszych odleglosciach i nie przeszkadzaja w tym drzewa,zakrety itp.oczywiscie antena byla strojona czyli swr musi byc dobre w tym ukladzie.

Opublikowano

Jesli chodzi o zasięg,dużo zalezy również od radia, czy jest to ori 4W czy coś "dłubniete" :cool1:

Generalnie anteny z serii ML , czy to Sirio,czy Midland czy President sprawuja sie bardzo dobrze :good:

Opublikowano

to wydaje mi się ze na tym radiu daleko nie polecisz ;(

Opublikowano

u 520 albo jakieś tti w tej cenie lub onwa , alan 1o1 :wink4:

Opublikowano

Ten kto napisał że SWR się nie zmieni po zdemontowaniu anteny z magnesu wprowadza tu wszystkich w błąd!!! Ja u siebie miałem antene na magnesie (oczywiście sam zestroiłem SWR miarką) i niedawno przekładałem antene z magnesu na uchwyt stały i wskazania SWR zmieniły się. Przypominam że zasadą jest to że uchwyt stały w przeciwieństwie do magnesowej podstawy musi być zmasowany z nadwoziem. Każdy kto w tym siedzi powie że przy takim zabiegu strojenie obowiązkowe a nie jeżdrzą później takie szumofony.

Opublikowano

Ten kto napisał że SWR się nie zmieni po zdemontowaniu anteny z magnesu wprowadza tu wszystkich w błąd!!! Ja u siebie miałem antene na magnesie (oczywiście sam zestroiłem SWR miarką) i niedawno przekładałem antene z magnesu na uchwyt stały i wskazania SWR zmieniły się. Przypominam że zasadą jest to że uchwyt stały w przeciwieństwie do magnesowej podstawy musi być zmasowany z nadwoziem. Każdy kto w tym siedzi powie że przy takim zabiegu strojenie obowiązkowe a nie jeżdrzą później takie szumofony.

Wyjaśnij mi dlaczego SWR ma się zmienić po odkręceniu anteny od podstawy i przykręceniu jej ponownie ?

Opublikowano

U kolegi sie zmienił bo zamienił magnes na uchwyt stały.Jeśli odkręcimy od magnesu antenę a później przykręcimy to nic sie nie zmieni.Tak sami jak zdejmiemy magnes a później go założymy to nic sie nie zmieni.

Opublikowano
  • Autor

wLASNIE ANTENE ODKRECAM Z MAGNESU I NAKRECAM NA TEN SAM MAGNES TO CZEMU SWR MA SIE ZMIENIC MAGNES ZOSTAJE NIE NARUSZONY.[br]Dopisany: 26 Grudzień 2008, 10:45_________________________________________________O i oto nam chodzilo kolego.

Opublikowano

swr sie niezmieni jak magnes jest w tym samym miejscu. zreszta ja mam stała i codziennie wykrecam na noc bo krada u mnie na osiedlu i zawsze nic sie niezmienia tak samo z magnesem jesli tylko odkrecisz antene a magnes zostawisz tak jak był to wszystko bedzie jak było. A radyjko polecam alan100+, 101, albo inteka M-790 ja sam ma tego inteka i dziła bardzo dobrze. oczywiście radjo to niewszysto...

pozdro

Opublikowano

Ten kto napisał że SWR się nie zmieni po zdemontowaniu anteny z magnesu wprowadza tu wszystkich w błąd!!!

Proponuje czytac posty ze zrozumieniem :wallbash:

Ja u siebie miałem antene na magnesie (oczywiście sam zestroiłem SWR miarką) i niedawno przekładałem antene z magnesu na uchwyt stały i wskazania SWR zmieniły się.

Nie może byc inaczej :naughty:

Opublikowano

jak zmieszisz z magnesu na stałą to chyba oczywiste :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Koledzy jaki mikrofon moge zastapic ten od radia cobra troche jest duzy.