Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zanikające sygnalizowanie kierunkowskazami zamknięcia/otwarcia samochodu - nieoryginalny alarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym poruszyć temat, który jest dla mnie największą niewiadomą w moim samochodzie, ponieważ nigdy nie miałem styczności z montażem nieoryginalnych alarmów. Posiadam taki prawdopodobnie firmy SpyBall.

Problem polega na tym, że dwa lata temu kierunkowskazy zaczęły nienadążać za sygnalizowaniem otwarcia/zamknięcia samochodu. Oryginalnie alarm dwa razy sygnalizował otwarcie, a raz zamknięcie samochodu. Początkowo przy otwieraniu lewa strona samochodu migała 2 razy, a prawa 1 raz, po jakimś czasie już tylko lewa strona migała dwa razy, a prawa w ogóle. Czasem zdazyło się, że prawa strona coś zasygnalizowała. Obecnie lewa strona w ogóle nie działa, a prawa strona albo mignie raz, albo w ogóle. Sprawa jest o tyle problematyczna, że nie mam nawet danych jaki to alarm. Na pewno mój samochód nie jest wyposazony w fabryczny alarm, poniewaz sprawdzałem kod na sterowniku zamka centralnego. Znalazłem jakąś "skrzyneczkę" pod tylną kanapą, pod lewą częścią, oto zdjęcie:

41adb4721ff17d48med.jpg

większa rozdzielczość: http://images81.fotosik.pl/59/41adb4721ff17d48.jpg

Według mojego dochodzenia to jedynie czujnik pochylenia.

Drugim śladem alarmu jest podłużna, mała skrzyneczka na półce pod regulacją świateł. Od niej wychodzą dwa przewody biegnące w bliżej nieokreślonym kierunku. Chciałbym naprawić ten problem, czy wiecie gdzie przyłącza się sterowanie kierunkowskazami, takiego alarmu?

Edytowane przez Undisclosed

Opublikowano

dla mnie raczej to gps ...to ze zdjecia ... jezeli masz pilot nie w kluczyku to masz dolozony alarm albo nad nogami kierowcy ,albo w bagazniku przy pompce ,jesli twoj zamek nie jest juz elektryczny a nie pneumatyczny .od kierunkow odpowiedzialne sa przewody czarny z bialym paskiem i zielony z czarnym paskiem o ile dobrze pamietam ... pucha powinna byc nad nogami kierowcy lub gdzies w okolicy .... miernik w reke i do dziela ... albo padly diody prostownicze od kierunkow wychodzace z alarmu albo zimne luty na plycie glownej ...ale to co na zdjeciu to napewno nie to .