Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

centralka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.panowie padła mi dzis centralka w moim avancie.nie moge otworzyc klapy i wlewu paliwa.walczył ktos z takim czyms?

Opublikowano

Witam, jedynym sposobem odblokowania bagażnika i wlewu jest dostanie się do bagażnika (przez tylne siedzenia) dobrać się do pompki centralnego zamka, u mnie w sedanie jest po prawej stronie w bagażniku w boczku, w avancie możliwe że też, a jak już będziesz miał pompkę na widoku jest tam czerwony wężyk i jest taka zasada jeśli z całej siły będziesz dmuchał to pozamyka ci całe auto, jeśli wciągniesz powietrze z rurki to auto się otworzy całe (drzwi,wlew,bagażnik) mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.juto bede próbował.

Opublikowano

A kluczykiem nie otworzysz baga?

Szwankuje pompa od centr stam takie problemy.wsrod wezy sprawdz trujnik czy jest caly.

Opublikowano
  • Autor

Dostalem sie dzis do srodka.po rozebraniu pompki okazalo sie ze wirnik grafitowy sie rozlecial.temat do zamknięcia i dzieki za zainteresowanie.

Opublikowano

wsrod wezy sprawdz trujnik czy jest caly.

mogę wiedzieć o jakim trójniku piszesz?

u mnie w trakcie roku padły 3 pompki i szukam przyczyny która powoduje ich padanie

Edytowane przez pepik

Opublikowano

Ogólnie to trafiłeś na jakieś trefne albo wina nie lezy w pompce..

Albo masz wilgoć straszna?

Od czasu do czasu trzeba zdjac przewód od zasysania i w trakcie psiknać silikonem w szpraju.

Pompka jak pada daje znać po przez długa prace tj dłuzej niz ok 2 sek.

Jezeli zdejmiemy przewody i zatkamy je palcami i pompka bedzie dalej długo pracowała to mamy pewnosc ze wina lezy w wirniku.

Jest tez regulacje czasu pracy w obu kierunkach.

U mnie nie domyka baga a wszystkie drzwi normalnie.

Wirnik wymieniałem ze 4 lata temu.

Opublikowano

hmm u mnie za każdym razem padał wirnik bo sprawdzałem

teraz mam założony wirnik z pompki od golfa mam nadzieję, że dłużej posłuży

Opublikowano

Od jakigo dokladnie modelu bo mnie tez to czeka?

Psiknij silikonem to mu pomoze.

Opublikowano

golf 3

Opublikowano
  • Autor

W moim przypadku polamala sie?

Opublikowano

Witam ponownie, skoro już jesteśmy przy temacie pompki centralnego zamka, to mógłby ktoś z kolegów podesłać mi numer pompki do Audi a4 b5 1.8 ADR 95r. Ja mam z końcówką numeru (A) a na allegro znalazłem z demontażu pompkę audi 1.8 adr 95r z całkowicie innym numerem niż posiadam. Ja również walczę z moim centralnym tylko że u mnie jest ciężko wykryć problem gdyż auto kupiłem z niedziałającym centralnym zamkiem (sprzedawca mówił że przestał działać po wymianie akumulatora) pompka jest sprawna domyka szyby z zamków przednich P/L ale wcale nie chce zamknąć całego auta. Pompkę sprawdzałem w Audi a4 b5 1.8t aeb z 95r i zamyka całe auto bez problemu ale więcej informacji na moim profilu. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w jakiś sposób będę wdzięczny. Pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie po zakupie auta było podobnie, winny okazał się uszkodzony taki pstryczek (nie wiem jak to fachowo się nazywa) w tylnych drzwiach, jest to element który między innymi po zamknięciu drzwi gasi światło w aucie.

Wracając do pompki wszyscy macie ją w takiej gąbce dzielonej na pół?

Opublikowano

U mnie po zakupie auta było podobnie, winny okazał się uszkodzony taki pstryczek (nie wiem jak to fachowo się nazywa) w tylnych drzwiach, jest to element który między innymi po zamknięciu drzwi gasi światło w aucie.

Wracając do pompki wszyscy macie ją w takiej gąbce dzielonej na pół?

Tak, pompka jest w takiej gąbce dzielonej na pół w prawym schowku bagażnika. Kolego, chodzi Ci o czujniki zamykania/otwierania drzwi ? Dodam że u mnie sprawdzone są drzwi przednie są okej ale w całym aucie brak oświetlenia, światło można włączyć na pozycji stałej i żadnej innej w 3 lampkach.

Opublikowano

w przednich drzwiach masz mikrostyki a z tyłu ten element o który mi chodzi nie jest na drzwiach tylko jakby na "ramie", jak zamykasz drzwi one przyciskają ten pstryczek i gaszą światło

Opublikowano

Trochę się pozmieniało od ostatniego wpisu. Pompka ruszyła .. to jest dobry znak, ruszyła tylko dzięki temu że podpiąłem plus z akumulatora bezpośrednio do kostki pompki (tej większej) i udało się, pompka zamyka całe auto z prawych jak i lewych drzwi, oświetlenie jest przy wyjęciu kluczyka ze stacyjki we wszystkich 3 lampkach więc już jest super, przy okazji okazało się że domykanie szyb z kluczyka nie jest funkcją pompki gdyż odłączyłem pompkę i zamknąłem szyby z zamka drzwi bez problemu. Teraz zostaje pytanie dlaczego nie ma napięcia plus przy pompce (minus jest). Pozostało dojść gdzie jest przyczyna i otwieranie drzwi też będzie działać podejrzewam. Czy wie ktoś gdzie może być problem z plusem (oprócz bezpieczników) bo są okej. Pozdrawiam

Edytowane przez Adrian1727