Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik temperatury cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie dot. audi a4 b5 1.8 125KM ARG 1999r. Otóż z tyłu silnika od strony aku są dwa czujniki zielony i niebieski. Pod kompem pokazuje mi błąd czujnika temperatury cieczy. U mnie podłączony jest tylko zielony czujnik. Byłem w sklepie poprosiłem o czujnik temperatury cieczy do mojego auta i dostałem w kolorze niebieskim który u mnie ogóle nie podłączony. Szukałem czy wisi tam może jakaś wolna kostka lub kabel do tegoż czujnika ale nic nie znalazłem. Pytanie do was: czy obydwa te czujniki powinny być podłączone?

Opublikowano

Jak czujnik nie podłączony to masz błąd na kompie, normalne. Oba maja być podłączone, niebieski jest na 4 piny, szukaj gdzieś kostki i podepnij ten niebieski.

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj szukałem 2h i nic nie znalazłem. Znajomy Mechanik powiedział że jak zielony jest na 4 piny to niebieski nie musi być podłączony ale coś nie chce mi się w to wierzyć... :(

Opublikowano

Wczoraj szukałem 2h i nic nie znalazłem. Znajomy Mechanik powiedział że jak zielony jest na 4 piny to niebieski nie musi być podłączony ale coś nie chce mi się w to wierzyć... :(

Witam, są dwa czujniki czujnik 2 pin jest z tego co wiem od załączania wentylatora tego w chłodnicy elektrycznego, a czujnik 4 pin jest od pokazania temperatury cieczy na zegarach i w komputerze, wiem że w niektórych b5 i b6 jest w kolanku 1 czujnik 4 pin także jeśli nie ma kostki do czujnika 2 pin to możliwe że wcale tam nie była od nowości a ktoś wstawił czujnik bo nie miał zaślepki do kolanka choć nie dam sobie ręki uciąć że tak jest. Jeśli komputer wywala ci błąd czujnika cieczy chłodzącej to jest to czujnik 4 pin G62 i to on odpowiada za temperaturę wcześniej wspomnianego komputera i na liczniku. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam.

Edytowane przez Adrian1727