Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4b7 2.0 TDI bixenon ,S-line,skóra,Chip,invidual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, m-nokian napisał:

Chyba wleciały springi :) widziałem na parkingu u wujka Marka i muszę przyznać, że wygląda zajeb..... :thumbup1:

Tak tak sprężyny założone ;p jeszcze tylko dystanse musze założyć ale nie mam Kiedy , powiem Ci ze siadlo wszystko na styk , założę dystanse to juz wgl bedzie baja ,a i dzięki ze sie podoba ;) odchodząc od tematu jechałem ostatnio za Tobą na rynku parkowales kolo poczty i ze tak ujme od d*py strony twoja wygląda bajecznie :o moja sie chowie :( i jeszcze jedno pytanko , ilw dałeś za układ wydechowy i ile kuca wzrosło :) pozdro 

Opublikowano

No nie przesadzaj masz pełen pakiet s-line i do tego ciemny kolor nadwozia, a to już się mega wyróżnia, przy moim zestawieniu (srebrna zwykła wersja) muszę się sporo napocić, żeby przyciągnąć cudze oko :) ile koni to Ci nie powiem hamowałem auto jeszcze przed założeniem ale nie sądzę, że coś wzrosło gdyż jest to ori wydech też z 2.0 TDI tyle, że z oznaczeniem BRD. W Grupie (za Świeciem) stoi na części czarny sedan b7 i właśnie od niego drapnąłem za komplet wieszaki osłony termiczne wraz z całym podwójnym wydechem dałem 450zł myślę, że dobre pieniądze.

Opublikowano
  • Autor

No mam ten pakiet Sline zgadza się , oo to ładnie wychaczyłeś , gdybym wiedział to sam bym kupił hah :D bo ja chciałem też kupić ale nowy sportowy też podwójny jak masz aktualnie ;p ale tak jak piszesz to się zastanowie nad ori ;p tańszy a do wyglądu już dużo daje, a ten spojler na podwójny wydech to kupiłeś z wydechem czy osobno ? , i tak się też zastanawiam nad atrapą grilla czy czarna czy chrom , bo ja mam chromy na drzwiach na około samochodu i jak kupię czarny grill czy to nie będzie lipa bo wydaje mi się że tak, jak sądzisz ? coś takiego http://www.vmaxzone.pl/index.php?cat_id=1175&prod_id=97010&p=2 to jest chrom a to czarny http://www.vmaxzone.pl/index.php?cat_id=1175&prod_id=97009&p=2 . i czy będzie pasować do zderzaka Sline ,  Ps wybierasz się na zlot na starogrodzkim ?

Edytowane przez michu9517

Opublikowano
5 minut temu, michu9517 napisał:

No mam ten pakiet Sline zgadza się , oo to ładnie wychaczyłeś , gdybym wiedział to sam bym kupił hah :D bo ja chciałem też kupić ale nowy sportowy też podwójny jak masz aktualnie ;p ale tak jak piszesz to się zastanowie nad ori ;p tańszy a do wyglądu już dużo daje , i tak się też zastanawiam nad atrapą grilla czy czarna czy chrom , bo ja mam chromy na drzwiach na około samochodu i jak kupię czarny grill czy to nie będzie lipa bo wydaje mi się że tak, jak sądzisz ? coś takiego http://www.vmaxzone.pl/index.php?cat_id=1175&prod_id=97010&p=2 to jest chrom a to czarny http://www.vmaxzone.pl/index.php?cat_id=1175&prod_id=97009&p=2 . i czy będzie pasować do zderzaka Sline ,  Ps wybierasz się na zlot na starogrodzkim ?

Te grille to zamieniki do zwyklego zderzaka. Ty musisz szukac ori S4 lub RS4 i kolor sobie sam wybierzesz.

Opublikowano
  • Autor

oo dzięki za info , znasz może jakąś stronę z takimi s4 albo rs4 ? 

Opublikowano
32 minuty temu, Mizur138 napisał:

Te grille to zamieniki do zwyklego zderzaka. Ty musisz szukac ori S4 lub RS4 i kolor sobie sam wybierzesz.

Za ori wyda majątek, a jak widzę na forum mnóstwo osób śmiga na tych zamiennikach.

Opublikowano
3 minuty temu, m-nokian napisał:

Za ori wyda majątek, a jak widzę na forum mnóstwo osób śmiga na tych zamiennikach.

Tak masz racje ale on nie wejdzie do S-Line zderzaka,na inncyh stronach jest napisane ze wchodzi aby do zwyklego. 

Edytowane przez Mizur138

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Mizur138 napisał:

Rzeczywiście jest napisane że pasuje do zwykłego zderzaka , a do zderzaka s-line, s4 i rs4 nie pasuje 

Opublikowano
38 minut temu, michu9517 napisał:

No mam ten pakiet Sline zgadza się , oo to ładnie wychaczyłeś , gdybym wiedział to sam bym kupił hah :D bo ja chciałem też kupić ale nowy sportowy też podwójny jak masz aktualnie ;p ale tak jak piszesz to się zastanowie nad ori ;p tańszy a do wyglądu już dużo daje , i tak się też zastanawiam nad atrapą grilla czy czarna czy chrom , bo ja mam chromy na drzwiach na około samochodu i jak kupię czarny grill czy to nie będzie lipa bo wydaje mi się że tak, jak sądzisz ? coś takiego http://www.vmaxzone.pl/index.php?cat_id=1175&prod_id=97010&p=2 to jest chrom a to czarny http://www.vmaxzone.pl/index.php?cat_id=1175&prod_id=97009&p=2 . i czy będzie pasować do zderzaka Sline ,  Ps wybierasz się na zlot na starogrodzkim ?

Szukaj ori wtedy z wymianą nie będzie problemu i trawa dosłownie chwilę. Często sprzedawcy wystawiają tylko jeden tłumik, a faktycznie mają cały komplet komplet popytaj może uda się ogarnąć.

Grill z plastrem miodu jest świetny też mi chodzi po głowie ale dopiero jak zderzak zmienię na s-line. Na twoim miejscu brałbym z chromem jak będziesz chciał czarny to proponuję okleinę szybko się robi efekt możesz zobaczyć u mnie, a w każdej chwili jak ci się znudzi to zerwiesz no i nie masz odprysków jak po malowaniu farbą.

Kiedy ten zlot?

Zawartość dodana 2 minutes later
5 minut temu, Mizur138 napisał:

Tak masz racje ale on nie wejdzie do S-Line zderzaka,na inncyh stronach jest napisane ze wchodzi aby do zwyklego. 

To mnie teraz zaskoczyłeś :mellow: sądziłem, ze wielkość grilla jest taka sama, a różni się tylko wizualnie

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, m-nokian napisał:

No już coś znalazłem na allegro , http://allegro.pl/audi-a4-b7-wydech-1-9tdi-2-0tdi-quattro-podwojny-i6297959965.html coś takiego , a jak z tym spojlerem pod zderzak ? na podwójny wydech , kupiłeś osobno czy z kompletem ? A zlot 27 maja się zaczyna , do 29 .

Opublikowano

Tylko tu masz quattro musisz szukać od wersji z przednim napędem. Z dokładką nie ma problemu jest tego sporo na allegro, a pasuje nawet od avanta.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, m-nokian napisał:

A to nie będzie pasować ?  jakbyś miał coś na oku to daj znać ;p 

Opublikowano

Tu masz pokazaną różnicę wydech1.jpg

Zawartość dodana 2 minutes later

Inaczej rura leci pod autem można by się pobawić i przerobić ale lepiej wyszukać od ośki.

2 minuty temu, michu9517 napisał:

A to nie będzie pasować ?  jakbyś miał coś na oku to daj znać ;p 

Będę miał na uwadze.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, m-nokian napisał:

A no faktycznie człowiek całe życie się uczy ;p a od 1.8t będzie pasować oczwiście bez quatro?

Opublikowano

Nawet od s4 podejdzie tylko trochę kombinacji jest więcej się dowiesz w temacie o przeróbce wydechu bo ja za wiele tez nie pomogę

Mam namiar na gościa który ściąga same s-liny na części brałem u niego heble od 3.0 i listwy na drzwi zadzwonię i spytam może miał by od silnika BRD to by bez kombinacji było.

Zawartość dodana 3 minutes later

Na allegro tylko jeden jest

http://allegro.pl/tlumik-wydech-8e0253611dg-8e0253611dh-a4-b6-b7-i6603914499.html

ten by bez problemu podszedł

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, m-nokian napisał:

Jakbyś był tak miły to się dowiedz :P  a ten by pasował ? http://allegro.pl/wydech-kompletny-tyl-audi-a4-b7-s-line-i6422178580.html#thumb/1

Edytowane przez michu9517

Opublikowano

Ten będzie od benzyny bo jest z katem. Jak chcesz P&P to tylko od TDI BRD (bez quattro) musisz szukać. Wywalasz stary przykręcasz dwa wieszaki zakładasz gumy i siedzi, a od benzyny to bedzie kombinacja bo kata trzeba wyciąć itp.

Zobacz ten link co ci wysłałem http://allegro.pl/tlumik-wydech-8e0253611dg-8e0253611dh-a4-b6-b7-i6603914499.html

to jest od BRD ja mam teraz dokładnie ten sam i wydaje się być na zdjęciach w dobrym stanie rurę tylko wyczyścić i pomalować (też tak zrobiłem).

Opublikowano
  • Autor

oo dzięki , tylko nie pisze czy są wieszaki gumy i osłona , ii pewnie przy wysyłce przecinają na dwie części i trzeba będzie spawać , a końcówki wydechu można zmienić ?

Opublikowano
10 godzin temu, Mizur138 napisał:

Pisałem do sprzedawcy i upiera się, że do s-liny podejdzie. W necie faktycznie występuje informacja, że grill z s-line jest większy teraz mam zagadkę :D

meil.jpg

Zawartość dodana 5 minutes later
9 godzin temu, michu9517 napisał:

oo dzięki , tylko nie pisze czy są wieszaki gumy i osłona , ii pewnie przy wysyłce przecinają na dwie części i trzeba będzie spawać , a końcówki wydechu można zmienić ?

Na zdjęciu widać, że są wieszaki i gumy o osłony musiał byś spytać ale podejrzewam, że będą w zestawie tylko transport to faktycznie problem najlepiej szukać gdzieś w województwie ja do małego busa (vito) wrzuciłem i przewiozłem w całości.

Tak końcówki to już indywidualna sprawa ja dałem 85mm i pewnie jeszcze będę zmieniał widziałem nawet 100mm zobacz sobie temat:

możesz też wrzucić dokładkę z S4 nowa koszt 275zł i ogarnąć końcówkę na cztery ruty :wink:

Opublikowano
  • Autor

To sam juz teraz nie wiem czy pasuje do slina czy nie hah lol a wracając do tematu wydechu mam okazję tez kupić od 2.5 tdi będzie pasować bez żadnych przeróbek ? Bo koleś napisał mi ze będzie pasować