Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie dziala pilot CZ, w VCDS blad 00955 - Key 1 35-10 Intermittent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w piątek rano auto normalnie otworzyłem, pod pracą już nie mogłem. Po powrocie do domu sprawdziłem drugi pilot, i działał. Pilota nie mogłem zakodować w stacyjce.

Wymieniłem baterię (stara była ok), i poszedłem kodować przez VCDS. Znalazłem taki o to błąd:

0955 - Key 1

35-10 - - - Intermittent

Sprawdziłem w kanale 7, i pilot nie wysyła żadnych sygnałów, przez co nie mogę go zaadaptować w kanale 21.

Czy ktoś wie co oznacza ten błąd?

Co mogło się zepsuć, że kluczyk nie wysyła sygnałów? Dioda miga.

Pozdrawiam

Edytowane przez szeryf

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam,
Podpinam się pod temat.
Miałem podobną sytuację. Przestał działać 1 pilot, za jakiś dłuższy czas 2gi. Kupiłem 3ci używany, przełożyłem elektronikę, zakodowałem bo był widoczny (VCDS -> [46 - Central Convenience] [Adaptation - 10] Channel 021.) [Te które przestały działać oczywiście nie są widoczne w tej opcji przy próbie zakodowania jak i w Meas. Block 007]
i dziś (po jakimś roku) też 3ci przestał nagle działać. (8E0837220K x2 + 8E0837220E, CCM: 8E0959433BS; tak wiem ze 3ci jest starszy)
Ani nie upadły, nie zostały zalane, sytuacja występuje losowo. Moduł komfortu sprawny, inny (kolegi) pilot jest widoczny i można go zakodować. Nie to nie bateria :)

Jedyna sensowna odpowiedź na forum:

Dnia 16.04.2011 o 01:45, grzechuwoj napisał:

Zdradzę przyczynę nie sprawnych pilotów. Po prostu ulegają uszkodzeniu miałem podobny problem jeden pilot sprawny. Dokupiłem trzeci na allegro 100 zł i ten sam efekt nie widać w kodowaniu pilota. :no:

Winą była pływająca częstotliwość :evil: naprawa około 150 zł ja wybrałem zakup nowego 250 zł stare zostawiłem w rozliczeniu, a mianowicie sprawdzamy w blokach pomiarowych czy pilot jest widoczny, jeżeli jest dobry to sterownik go zobaczy, lecz nie pokarze pozycji, na której jest zapisany oto cała tajemnica. Częstotliwość trzeba sprawdzać odpowiednim miernikiem a nie telewizorem. :polew:

Tu jeszcze dodam, że moje kluczyki były sprawdzane u magików od alarmów na przystawkach i niby wysyłają poprawna częstotliwość 433 ale takie sprawdzenie można sobie darować bo jak w Meas. Block 007 nie widać pilota to koniec raczej.

Dnia 14.01.2017 o 12:38, szeryf napisał:

Witam,

w piątek rano auto normalnie otworzyłem, pod pracą już nie mogłem. Po powrocie do domu sprawdziłem drugi pilot, i działał. Pilota nie mogłem zakodować w stacyjce.

Wymieniłem baterię (stara była ok), i poszedłem kodować przez VCDS. Znalazłem taki o to błąd:

0955 - Key 1

35-10 - - - Intermittent

Sprawdziłem w kanale 7, i pilot nie wysyła żadnych sygnałów, przez co nie mogę go zaadaptować w kanale 21.

Czy ktoś wie co oznacza ten błąd?

Co mogło się zepsuć, że kluczyk nie wysyła sygnałów? Dioda miga.

Pozdrawiam

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00955: Kluczyk nie sparowany lub kluczyk używany poza zasięgiem zbyt dużo razy lub słaba bateria.

U Ciebie przynajmniej jest błąd, u mnie nie ma nic.
Jak go nie widać przy adaptacji czy sprawdzeniu na 7 (a jeśli drugi pilot Ci działa) to raczej elektronikę będziesz musiał podmienić z używanego np. Potem go zobaczy i zakodujesz. Chociaż liczę, że ktoś się wypowie i rozwiąże nasze "problemy" i piloty się ponownie zakodują.

A jak nie, to muszę kupić 4ty pilot, szlag!

Proszę o wypowiedź kogoś zorientowanego w temacie. Z góry dziękuję.

Edytowane przez djshaker