Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poziomowanie bi-xenon, nie można zrobić procedury poziomowania reflektorow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wymianie przedniego czujnika nie mogę przeprowadzić procedury ustawienia xenonow.Przy odpalaniu nie ma testu poziomowania lamp...

c15bb6ead90fddeb5c97240fb43b0739.jpg

Napięcie czujników

2,23v-przod

1,95v-tyl

0ad328b25f3e4802d7310aad20b02343.jpg

Jeszcze taka ciekawostka,jak jestem w grupie 001 wyskakuje błąd, że lampy są nie ustawione, wystarczy przejść do grupy 002 błąd znika...

Gdzie szukać przyczyny i co jeszcze sprawdzić?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

bezpieczniki sprawdzone?

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, wojtekm napisał:

bezpieczniki sprawdzone?

Rozumiem, ze chodzi  bezpiecznik automatycznej regulacji zasiegu świateł s10? Teraz sprawdziłem , jest bezpiecznik 5A...nie powinien być 10A?

Opublikowano

jakieś błędy są? 

Opublikowano
  • Autor

Bezpiecznik sprawdzony, dziala ( gdyby był uszkodzony nie byłoby łączności z modułem )

jakieś błędy są? 

Tak jak napisałem wyżej, jestem w grupie 001 i jak nie przejdę do grupy 002 zapisuje się błąd - 1539-, wystarczy przejść do grupy 002 i błąd znika

b19e5e86cd65dbe9360da2dd30e37e1d.jpg

Opublikowano
  • Autor
 jakieś błędy są? 

Jak wyciagnac ta zębatke? Jest jest jeden ząbek jest nadlamany i nie można zrobić pełnej regulacji.Mozliwe, że jest to przyczyna tego, że nie można zrobić procedury poziomowania?

Opublikowano

W butach jest tak często ze ręczna regulacja zawalony brudem i leci po silniczek który koroduje. Żeby wyjąć silniczek trzeba odkręcić przekładnie ręcznej regulacji, następnie wyjąć trzpień i dopiero można zdemontować silniczek. 

Opublikowano
  • Autor
W butach jest tak często ze ręczna regulacja zawalony brudem i leci po silniczek który koroduje. Żeby wyjąć silniczek trzeba odkręcić przekładnie ręcznej regulacji, następnie wyjąć trzpień i dopiero można zdemontować silniczek. 

Jeśli chodzi o silniczek to wiem jak zdemontować, bardziej chodzi mi o drugą stronę (sruba od regulacji kąta padania swiatla)bbd13a369cd5c1e1cd16d7e9a3659a65.jpg
Silniczek raczej działa, w czasie testu wyjść podnosi i i opuszcza lampe

Opublikowano

Regulacje prawo lewo ciężko jest zdemontować bez rozklejenia lampy.  Nasz częściej da się.  Trzeba wyjąć z przegub kulowe trzpień . Wykręcić go z regulacji i wtedy dopiero można wypchnac  ta biała przekładnie od regulacja.  

Opublikowano
  • Autor
Regulacje prawo lewo ciężko jest zdemontować bez rozklejenia lampy.  Nasz częściej da się.  Trzeba wyjąć z przegub kulowe trzpień . Wykręcić go z regulacji i wtedy dopiero można wypchnac  ta biała przekładnie od regulacja.  

Podłączyłem z powrotem lampę, zrobiłem jeszcze raz test wyjsc i..... tylko jedna wykonuje polecenia. ..wiec albo był już na wykończeniu albo ja go wykonczylem;)Teraz pytanie, jeśli silniczek jest padnięty, komputer pokaże jakieś błędy?Rozumiem, że przy padniętym silniczki procedura ustawienia lamp będzie niedostępna?

Opublikowano

Obstawiam ze to jednak od wilgoci skoro Dianę silniczki. Wyciągnij je i sprawdź jak wygląda.  Miałem już przypadki ze silniczek się rozpadł

Opublikowano
  • Autor
Obstawiam ze to jednak od wilgoci skoro Dianę silniczki. Wyciągnij je i sprawdź jak wygląda.  Miałem już przypadki ze silniczek się rozpadł

Z wyglądu silniczek wygląda jak nowy, lampy miałem zabezpieczone, nie parowaly, nie przepuszczaly kropelki wody. Zamówię nowy silniczek i zobaczę czy coś pomoże. Chyba, że przy wyciąganiu lampy uszkodzilem jakiś kabelek;)

Opublikowano

Sprawdź jeszcze wtyczkę od silniczka czy dobrze wpieta. 

Jak masz miernik to sprawdź przejścia kabli w instalacji. Czy gdzieś nie ma przerwy. 

Opublikowano
  • Autor
Jak masz miernik to sprawdź przejścia kabli w instalacji. Czy gdzieś nie ma przerwy. 

Zamówię silniczek i zobaczę co z tego bedzie, powiem szczerze, że mam już dość: czujników poziomowania, silniczkow i bi -xenonow [emoji6] i ustawiania lamp.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj jeszcze raz sprawdziłem silniczek, w czasie testu słychać go więc jest sprawny, lampa robi minimalny ruch.. a powinna zjechać i wrócić na swoje miejsce

Opublikowano

Sprawdź może coś blokuje wnętrze mechanicznie i dlatego nie może wykonać ruchu w pełnym zakresie.

Opublikowano
  • Autor

Soczewka blokowala, sruba do regulacji poziomej byla skrecona na maxa.  Zrobione ale to nie rozwiazalo problemu, chociaz sa zmiany;

jak zostawie blad: 1535 to po zaplanonie swiatla robia test, wystarczy, ze przejde do grupy 002(blad znika) a po odpalenie swiatla nie robia testu

Zostawiony blad przy probie kasowania powraca, wystarczy wejsc w nastawy podstawowe, grupa 1 potem grupa 2 i blad znika...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Dnia 20.01.2017 o 16:51, Gwerty napisał:

Sprawdź może coś blokuje wnętrze mechanicznie i dlatego nie może wykonać ruchu w pełnym zakresie.

Opublikowano
  • Autor

to teraz taka zagadka; jak ruszę samochodem (obojetnie w która stronę) to zauwazylem ze test xenonów dziala....tylko, ze z opoznieniem. Moze to być wina braku nowych ustawien po wymianie czujnika?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie odgrzeje Kotleta u mnie sytuacja taka za napięcie na przednim czujniku jest 0.2v czysciłem kostki i sam czujnik ale dalej to samo wie ktos gdzie mozna kupic taki czujnik badz ma ktos do sprzedania ?