muzin Opublikowano 16 Stycznia 2017 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Witam, po wymianie przedniego czujnika nie mogę przeprowadzić procedury ustawienia xenonow.Przy odpalaniu nie ma testu poziomowania lamp... Napięcie czujników 2,23v-przod 1,95v-tyl Jeszcze taka ciekawostka,jak jestem w grupie 001 wyskakuje błąd, że lampy są nie ustawione, wystarczy przejść do grupy 002 błąd znika... Gdzie szukać przyczyny i co jeszcze sprawdzić? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
muzin Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 5 minut temu, wojtekm napisał: bezpieczniki sprawdzone? Rozumiem, ze chodzi bezpiecznik automatycznej regulacji zasiegu świateł s10? Teraz sprawdziłem , jest bezpiecznik 5A...nie powinien być 10A?
muzin Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 Bezpiecznik sprawdzony, dziala ( gdyby był uszkodzony nie byłoby łączności z modułem )Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka jakieś błędy są? Tak jak napisałem wyżej, jestem w grupie 001 i jak nie przejdę do grupy 002 zapisuje się błąd - 1539-, wystarczy przejść do grupy 002 i błąd znikaWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
muzin Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 jakieś błędy są? Jak wyciagnac ta zębatke? Jest jest jeden ząbek jest nadlamany i nie można zrobić pełnej regulacji.Mozliwe, że jest to przyczyna tego, że nie można zrobić procedury poziomowania?Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gwerty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 W butach jest tak często ze ręczna regulacja zawalony brudem i leci po silniczek który koroduje. Żeby wyjąć silniczek trzeba odkręcić przekładnie ręcznej regulacji, następnie wyjąć trzpień i dopiero można zdemontować silniczek.
muzin Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 W butach jest tak często ze ręczna regulacja zawalony brudem i leci po silniczek który koroduje. Żeby wyjąć silniczek trzeba odkręcić przekładnie ręcznej regulacji, następnie wyjąć trzpień i dopiero można zdemontować silniczek. Jeśli chodzi o silniczek to wiem jak zdemontować, bardziej chodzi mi o drugą stronę (sruba od regulacji kąta padania swiatla)Silniczek raczej działa, w czasie testu wyjść podnosi i i opuszcza lampeWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gwerty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Regulacje prawo lewo ciężko jest zdemontować bez rozklejenia lampy. Nasz częściej da się. Trzeba wyjąć z przegub kulowe trzpień . Wykręcić go z regulacji i wtedy dopiero można wypchnac ta biała przekładnie od regulacja.
muzin Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Regulacje prawo lewo ciężko jest zdemontować bez rozklejenia lampy. Nasz częściej da się. Trzeba wyjąć z przegub kulowe trzpień . Wykręcić go z regulacji i wtedy dopiero można wypchnac ta biała przekładnie od regulacja. Podłączyłem z powrotem lampę, zrobiłem jeszcze raz test wyjsc i..... tylko jedna wykonuje polecenia. ..wiec albo był już na wykończeniu albo ja go wykonczylem;)Teraz pytanie, jeśli silniczek jest padnięty, komputer pokaże jakieś błędy?Rozumiem, że przy padniętym silniczki procedura ustawienia lamp będzie niedostępna? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gwerty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Obstawiam ze to jednak od wilgoci skoro Dianę silniczki. Wyciągnij je i sprawdź jak wygląda. Miałem już przypadki ze silniczek się rozpadł
muzin Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Obstawiam ze to jednak od wilgoci skoro Dianę silniczki. Wyciągnij je i sprawdź jak wygląda. Miałem już przypadki ze silniczek się rozpadłZ wyglądu silniczek wygląda jak nowy, lampy miałem zabezpieczone, nie parowaly, nie przepuszczaly kropelki wody. Zamówię nowy silniczek i zobaczę czy coś pomoże. Chyba, że przy wyciąganiu lampy uszkodzilem jakiś kabelek;)Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gwerty Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Sprawdź jeszcze wtyczkę od silniczka czy dobrze wpieta. Jak masz miernik to sprawdź przejścia kabli w instalacji. Czy gdzieś nie ma przerwy.
muzin Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Sprawdź jeszcze wtyczkę od silniczka czy dobrze wpieta. Jak masz miernik to sprawdź przejścia kabli w instalacji. Czy gdzieś nie ma przerwy. Zamówię silniczek i zobaczę co z tego bedzie, powiem szczerze, że mam już dość: czujników poziomowania, silniczkow i bi -xenonow [emoji6] i ustawiania lamp.Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
muzin Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 Sprawdź jeszcze wtyczkę od silniczka czy dobrze wpieta. Jak masz miernik to sprawdź przejścia kabli w instalacji. Czy gdzieś nie ma przerwy. Dzisiaj jeszcze raz sprawdziłem silniczek, w czasie testu słychać go więc jest sprawny, lampa robi minimalny ruch.. a powinna zjechać i wrócić na swoje miejsceWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Gwerty Opublikowano 20 Stycznia 2017 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Sprawdź może coś blokuje wnętrze mechanicznie i dlatego nie może wykonać ruchu w pełnym zakresie.
muzin Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2017 Soczewka blokowala, sruba do regulacji poziomej byla skrecona na maxa. Zrobione ale to nie rozwiazalo problemu, chociaz sa zmiany; jak zostawie blad: 1535 to po zaplanonie swiatla robia test, wystarczy, ze przejde do grupy 002(blad znika) a po odpalenie swiatla nie robia testu Zostawiony blad przy probie kasowania powraca, wystarczy wejsc w nastawy podstawowe, grupa 1 potem grupa 2 i blad znika...
muzin Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Opublikowano 22 Lutego 2017 Dnia 20.01.2017 o 16:51, Gwerty napisał: Sprawdź może coś blokuje wnętrze mechanicznie i dlatego nie może wykonać ruchu w pełnym zakresie.
muzin Opublikowano 22 Lutego 2017 Autor Opublikowano 22 Lutego 2017 to teraz taka zagadka; jak ruszę samochodem (obojetnie w która stronę) to zauwazylem ze test xenonów dziala....tylko, ze z opoznieniem. Moze to być wina braku nowych ustawien po wymianie czujnika?
Michałzxc Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Panowie odgrzeje Kotleta u mnie sytuacja taka za napięcie na przednim czujniku jest 0.2v czysciłem kostki i sam czujnik ale dalej to samo wie ktos gdzie mozna kupic taki czujnik badz ma ktos do sprzedania ?
Rekomendowane odpowiedzi