Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jaki mogę dolać płyn hamulcowy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem tego typu że zaświeca mi się kontrolka hamulca podczas jazdy.Dziś najczęściej się to powtarzało przy skręcie w prawo.Z tego co tu wyczytałem to brak płynu hamulcowego.Sprawdzałem zbiorniczek i jest za mało.Kupiłem sobie DOT - 4 firmy Venol o temp. wrzenia powyżej 230 stopni C.Czy jest ktoś pewien czy mogę go dolać do orginalnego.Tylko że nie wiem czy ten co jest to orginalny bo z 7 miechów temu przywiozłem bryczkę z Niemiec i nic do tej pory się nie działo.Mam książkę serwisową i wszystko jest robione w serwisie Audi więc na 99% wydaje mi się że jest tam DOT - 4.Więc czy mogę dolać tego co napisałem wyżej???Proszę o odp.Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

jesli masz zalany DOT4 to mozesz dolac obojetnie jakiej marki byle tez byl DOT4... :hi:

Opublikowano
  • Autor

A ta temp.to jest wystarczająca?Nie szarżuje,raczej jazda normalna???

Opublikowano

nie pamietam dokladnie jaka powinna byc ale raczej wszystkie plyny maja standardowa temp wrzenia... zreszta tylko dolejesz jakies 100ml wiec roznicy i tak nie zrobi :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Aha.A jeśli by się okazało że tam był inny płyn nim Dot-4 to czy groziło by to czymś?Bo znajomy powiedział mi że nie?A nie chce wymienia na razie całego płynu puki nie wymieniam klocków i reszty?Bo jak już będę wymieniał to wszystko razem.

Opublikowano

raczej sie nic nie stanie ale dla pewnosci mozesz sciagnac strzykawka ze zbiorniczka i na jakiejs zakretce od sloika wymieszaj stary z nowym i zobacz :) jak sie nie zwarzy i nie bedzie sie rozdzielac tylko sie wymiesza bez problemu to jest ok

oczywiscie kilka kropel starczy... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

No to znowu jest problem :kwasny:

Bo po odkręceniu nakrętki mam sitko i nie mogę go wyciągnąć nie da się go odkręcić ani wyciągnąć.Ma tylko mały luzik w prawo i lewo.I nie wiem jak to pobrać???

Opublikowano

Witam

Sztrzykawka z igłą powinna rozwiązać problem. Jeśli igła nie będzie grubsza niż kratka siatki :polew:

No i zaopatrz się w odpowiednio długą igłę, w zależności od ubytku płynu. :)

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Jeśli w aucie masz ESP powinieneś nalac płynu DOT 4 SL6 , on jest trochę rzadszy od standartowego DOT 4 , choć na dolewke możesz dolać DOT 4 i nic sie nie stanie, a najlepiej wymienić :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

ok.Dziki za pomoc.Dolałem i jak na razie kontrolka się nie załącza,wiec mam nadzieje że problem został rozwiązany.Więc jeśli ktoś będzie miał podobny problem z tą kontrolką ręcznego ale tylko gdy będzie się ona załączała podczas jazdy np:przy skręcie w prawo,nie używając hamulca to dolanie płynu powinien wyeliminować ten problem.Pozdrawiam wszystkich :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: