Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne stuki dochodzące z tyłu auta .Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 2-3 miesięcy w mojej b6 avant słychać dziwne stuki dochodzące jakby z bagażnika.poczatkowo myślałem,że coś mi lata po bagazniku więc wyciągnąłem wszystko i problem nadal występował.sprswdzilem koło zapasowe i dobrze jest dokrecone.stuki występują jak najeźdźam na dziury lub jak jadę po bruku to wtedy jest naprawdę mocne walenie.dzwiek jest taki jakby bagażnik był niedomkniety i uderza jadąc po nierownosciach.sprawdzalem go i nie ma luzów .Zrobiłem próbę z kolegą to nawet trzymał nogami bagażnik siedzac w nim i bicie i tak było więc to nie leży problem po jego stronie.jakies pomysły co to może być?Amortyzatory?Kolegą który siedział z tyłu mówił,że wydaje mu się ,że dźwięk dochodzi że środka ale jak nie bagażnik to co?Coś pod zderzakiem???,sam już nie wiem.strasznie te dźwięki są denerwujące.

Opublikowano

nie wiem jak w b6 ale w a3 miałem  tak i takie stuki może powodować belka a raczej jej tuleje .....zabieg nie drogi i łatwy do sprawdzenia nawet na oko jak juz mocno "wali"

Opublikowano

Ja sprawdziłbym amortyzatory może odbój wypadł z gniazda ,może samo gniazdo jest do wymiany .Tam bym sprawdził

amortyzatory-tyl-tylne-audi-a4-b6-sedan-alt-myslowice-sprzedam-390373552.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tak wyglądają u mnie amortyzatory tylne.czy to one mogą być powodem tego stukania?

IMG_20170205_110442_1486291729896.jpg

IMG_20170205_110459_1486289967598.jpg

Przegląd miałem 3 tyg temu i koleś na diagnostyce do nich się nie przyczepił .Według % mogę jeszcze na nich jeździć ale czy to rozwalenie w nich widoczne na foto może być powodem stuków??

Opublikowano

Mogą. U ciebie po odboju zostało tylko wspomnienie .

Opublikowano

Odbój nawet jak go nie ma nie powoduje stuków , to jest tylko ogranicznik żeby auto za mocno nie siadło przy obciązeniu . 

Opublikowano

Tu nie chodzi o stuki spowodowane praktycznie brakiem odboju ale, o zniszczeniu amortyzatora przez brak lub uszkodzenie tego właśnie odboju.Amortyzator na nierównościach lub dziurach dobija i kończy się jego żywotność

Opublikowano
  • Autor

Czyli to nie musi amortyzator powodowac te stuki??

Opublikowano

Pewnie że nie musi przyczyn może być sporo ,ale od czegoś musisz zacząć i eliminować ewentualne usterki