Jump to content
IGNORED

2 pytania dotyczace:czyszczenia chromów oraz DiamondBrite

elkrecik
 Share

Recommended Posts

Witam, mam 2 pytania. Pierwsze dotyczy chromow dookola szyb,sa zasyfione jakims bialym nalotem,nie chce zejsc podczas normalnego mycia, w szukajce znalazlem ze ktos polecal srodek Autosol do tego typu czyszczenia.... Nie bedzie za mocny, moze lepiej uzyc Tempo :question: Drugie pytanie dotyczy lakieru: moja B6 mam troche malych rysek, lakier nie wyglada zbyt super, na necie znalazlem firme ktora zajmuje sie regeneracja: www.diamondbrite.pl wszystko all cacy, ladne fotki chlopaki na stronce maja,gwarancje itp,ale czy ktos z forumowiczow robil cos w tej firmie :question: Slyszeliscie cos o nich :question: Dzieki za wszelkie rady,pozdro

Co do chromu to Automax albo Tempo kawalek szmatki i czyscic az do skutku :cool:

Co do lakieru jak to sa bardzo glebokie ryski to popierem 2000 wodny zmatowac i polerka,jezeli drobne ryski to jakas dobra pasta do polerki potem mleczkiem zrobic zeby smug nie bylo widac i bedzie dobrze(efekt gwarantowany) :biggrin:

Ja zawsze na swoim aucie robie sam polerke i wychodzi SUPER.

Ja bym papierem ściernym nie tykał auta, jeszcze B6 :exclaim:

Wolałbym już wybulić i zrobić to profesjonalnie jak to głęboka rysa, a jak płytka to sama pasta polerska lekko ścierna.. Papier to papier, coś nie wyjdzie i ryska.. Przerabiałem to ale na miedzi :P

[ Dodano: 25-02-2007, 22:33 ]

Jak juzpapier ścierny to 2500 wodny, 2k imo za gruby ;]

Jakos nie mam ochoty na B6 jezdzic papierem sciernym :eek: Rysek jest dosc duzo ale sa male, nikt nic nie wie o tym Diamondbrite :question:

ja jestem po zabiegu w diamondbride i mogę go tylko szczerze polecić :a4fan:

Poziek- a masz jakies fotki przed i po zabiegach u nich :question: Jak dlugo to trwa, trwala jest ta warstwa :question: Duza jest roznica w wygladzie lakieru :question: Napisz prosze cos wiecej :biggrin:

oni nakładaja dwie warstwy tego środka głównego

a poźniej musisz raz w miesiącu umyć auto szamponem i nałozyć wartwe conserwera.

Mam fotki tylko po zabiegu ale uwierz na słowo, że jest różnica.

Pozatym brud się nie przyczepia auta wiec po umyciu jest ono dłuzej czyste :)

najlepiej zadzwoń do Sławka z diamond i pogadaj, on Ci wszystko wytłumaczy. Jaki masz kolor auta?

Poziek- napisalem Ci all na gg... Ma ktos jeszcze jakies info na temat DiamondBrite :question: